Головна Новини Політика зовнішня політика Білорусь вручила послу України ноту протесту
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь вручила послу України ноту протесту

Білоруський МЗС вручив ноту протесту через мітинги радикалів в Києві та Львові

26 листопада 2020, 10:38 comments1048
Поділіться публікацією:

Влада Білорусі обурені акціями у Посольства Білорусі в Україні та вимагає забезпечити достатній рівень безпеки для співробітників зовнішньополітичного відомства. У зв'язку з мітингами під стінами Посольства Білорусі в Києві та консульства у Львові, білоруський МЗС викликав посла України Ігоря Кизиму, де йому вручили ноту протесту.

Білорусь вручила послу України ноту протесту

"Українському дипломату вручена нота МЗС, в якій білоруська сторона висловила рішучий протест у зв'язку з безперервною серією Антибілоруських акцій щодо Посольства Республіки Білорусь в Україні та зажадала забезпечити на належному рівні безпеку дипломатичної місії відповідно до норм Віденської конвенції про дипломатичні зносини від 18 квітня 1961 р.", — сказано в повідомленні МЗС Білорусі.

Послу України також висловили заклопотаність бездіяльністю компетентних органів України щодо припинення провокацій. Білоруси вважають, що українська влада недостатнім чином реагує на відповідні офіційні запити білоруської сторони.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна приєдналася до санкцій Євросоюзу проти Білорусі у зв'язку з фальсифікацією виборів і порушенням прав людини. Про це повідомив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини