Головна Новини Політика зовнішня політика Білорусь співпрацює з «ЛНР»: нардеп розповів, як діяти Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь співпрацює з «ЛНР»: нардеп розповів, як діяти Україні

Олексій Гончаренко впевнений, що українській державі слід розірвати дипломатичні відносини з режимом Лукашенка

17 червня 2021, 18:51
Поділіться публікацією:

Події останніх кількох тижнів прикували пильну увагу всього світу до подій в Білорусі. Україна, яка підтримує право білоруського народу на свободу вибору, всіляко підтримує місцеву опозицію. А ось із диктаторським режимом Лукашенка, на думку нардепа від "Європейської солідарності" Олексія Гончаренка, нам слід припинити будь-які дипломатичні відносини.

Білорусь співпрацює з «ЛНР»: нардеп розповів, як діяти Україні

Гончаренко розповів, як слід вчинити з режимом Лукашенка. Фото: "РБК-Україна"

Про ставлення політика до ймовірного співробітництва білоруської влади із представниками так званої "Луганської народної республіки" дізнавалася кореспондентка порталу "Коментарі" Марія Гергелюк.

Не приховуючи своїх емоцій, Гончаренко називає самопроголошеного президента Республіки Білорусь "божевільним диктатором, якому вдалося захопити владу в країні з населенням близько 10 мільйонів осіб".

Те, що Лукашенко дозволяє собі відкрито заявляти про спільні дії білоруських правоохоронних органів і бойовиків невизнаної "ЛНР", має поставити крапку у відносинах України і Білорусі на цьому етапі, вважає депутат.

"Повинна бути жорстка реакція. Україні слід розірвати будь-які дипломатичні відносини з Білоруссю, адже Лукашенко заявив про пряме співробітництво з терористами, які регулярно вбивають українців", — поділився своїм обуренням політик.

Також Олексій Гончаренко зазначив, що представники міжфракційного об'єднання "За демократичну Білорусь", учасником якого він є, будуть реєструвати відповідне звернення до ВР. За його словами, це необхідно, щоб і інші колеги-депутати могли приєднатися до вираження чіткої позиції щодо режиму Лукашенка.

"Ми повинні продемонструвати свою позицію, відкрити кримінальні справи проти Лукашенка за співпрацю з бойовиками і показати власну силу. Якщо ми будемо слабкими, нам ніхто не допомагатиме, нас ніколи не відпустить Путін. Україні потрібно бути сильною", — резюмував політик.

Нагадаємо, раніше "Коме нтарі" повідомляли, яким чином невизнаний лідер Білорусі може готувати країну до участі у війні. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як до Олександра Лукашенка  ставиться керівник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини