Головна Новини Політика зовнішня політика Байден зателефонує Зеленському 9 грудня
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден зателефонує Зеленському 9 грудня

7 грудня Джо Байден та Володимир Путін здійснили відеодзвінок

8 грудня 2021, 23:21
Поділіться публікацією:

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден зателефонує президентові України Володимиру Зеленському 9 грудня. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу у Білому домі. За його словами, розмова президентів США та України відбудеться у четвер, 9 грудня.

Байден зателефонує Зеленському 9 грудня

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

За словами високопосадовця, Байден після розмови з Путіним провів переговори з лідерами Німеччини, Франції, Великобританії та Італії. Як зазначив Салліван, це спілкування Байдена з Зеленським буде своєрідним продовженням розмови Зеленського, що відбулася напередодні, з секретарем Держдепу Ентоні Блінкеном.

7 грудня Джо Байден та Володимир Путін здійснили відеодзвінок. У ньому президенти двох країн обговорили низку тем, які стосуються відносин США і Росії. Байден висловив занепокоєння російськими військовими діями на кордоні з Україною та пригрозив санкціями у разі ескалації конфлікту.

Нагадаємо, Володимир Зеленський вважає позитивним моментом розмову президента США Джо Байдена та президента РФ Володимира Путіна. Як передає портал "Коментарі", таку думку президент України висловив під час спілкування зі ЗМІ разом із прем'єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем.

Володимир Зеленський дуже лаконічно прокоментував питання щодо його думки щодо підсумків розмови двох президентів. Зеленський зазначив, що це дуже добре, що така розмова відбулася. Більше щодо цього Зеленський пообіцяв сказати після того, як йому вдасться поспілкуватися безпосередньо з головою Білого дому Джо Байденом. При цьому Володимир Зеленський наголосив на ролі США, які у складні часи завжди були з Україною та підтримували її суверенітет.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини