Головна Новини Політика зовнішня політика Байден застеріг одну країну і процитував Голду Меїр
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден застеріг одну країну і процитував Голду Меїр

Президент США Джо Байден заявив про рішучу підтримку Ізраїлю

10 жовтня 2023, 22:57
Поділіться публікацією:

У своїй промові в Білому домі Джо Байден заявив про підтримку Ізраїлю і застеріг неназвану країну чи організацію, які намагатимуться втрутитися у війну на боці ХАМАСу. Про це повідомляють "Коментарі".

Байден застеріг одну країну і процитував Голду Меїр

Джо Байден

"У цей момент ми повинні бути гранично ясними. Ми підтримуємо Ізраїль. Моя команда постійно спілкується з нашими ізраїльськими партнерами... Йдеться не про партії чи політику. Йдеться про безпеку нашого світу, безпеку Сполучених Штатів Америки", — заявив президент США.

За його словами, внаслідок атак ХАМАС вже загинуло 14 американців, а картини масового вбивства ізраїльтян нагадували Голокост.

"Приходять жахливі повідомлення про вбитих дітей, про батьків, які загинули, захищаючи малюків своїми тілами. Дорослим у страху доводилося годинами просити їх поводитися тихіше, щоб вижити. Вони брали в заручники свідків Голокосту, незважаючи на мораль", — заявив Джо Байден.

При цьому Байден попередив будь-яку країну, яка спробує втрутитися в конфлікт на стороні ХАМАС, напевно, натякаючи на Іран чи Сирію, які підтримали дії ісламістів.

"Я звертаюся до країн, які подумають отримати вигоду з цієї війни: ні", — заявив глава американської держави.

Крім того, він згадав своє відвідування Ізраїлю незадовго до війни Судного дня, в якому Ізраїль розбив коаліцію арабських держав.

"50 років тому, будучи молодим сенатором, я вперше відвідав Ізраїль. Я розмовляв з Голдою Меїр у її офісі незадовго до війни Судного дня. Вона бачила мої переживання, а коли ми вийшли з офісу, запропонувала сфотографуватися. Я занервував, але вона нахилилася і прошепотіла: "Не хвилюйтеся, сенаторе Байдене, у нас є секретна зброя. Нам більше нікуди йти", — згадав Джо Байден.

Тим часом, у Зеленського розповіли, чим схожі Росія та ХАМАС.

Росія перейшла в наступ.

А фахівці з'ясували, чи готові українські мобільні оператори до блекаутів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини