Головна Новини Політика зовнішня політика Байден відверто розповів, що думає про Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден відверто розповів, що думає про Путіна

Він порівняв Росію з Китаєм

26 березня 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден відверто розповів про те, що думає про російського лідера Володимира Путіна і порівняв його з головою Китаю Сі Цзіньпіном. Про це він повідомив під час першої прес-конференції з моменту інавгурації, яку транслювали на офіційному YouTube-каналі Білого дому.

Байден відверто розповів, що думає про Путіна

Фото: Reuters

За його словами, Володимир Путін є втіленням політика, який вважає, що авторитаризм і автократія є майбутнім людства, а демократичне правління нездатна функціонувати в світі, який постійно ускладнюється. Він порівняв Володимира Путіна з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Байден зазначив, що вважає китайського лідера прямолінійним і дуже розумною людиною, проте заявив, що у того "немає демократичної кістки в тілі". Він підкреслив, що дуже добре знає Сі Цзіньпіна і провів з ним дуже багато часу. Після цього він сказав, що Путін дуже схожий на Сі Цзіньпіна в цьому питанні.

Довідка: Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну кількість голосів виборців в історії. У грудні його перемогу офіційно затвердила колегія вибірників. Байден офіційно вступив на посаду 20 січня 2021 року, ставши найбільш літнім американським президентом на момент інавгурації, зайнявши цей пост у віці 78 років.

Під час першої телефонної розмови з Володимиром Путіним Байден згадав питання продовження договору про скорочення стратегічних озброєнь, отруєння опозиціонера Олексія Навального, втручання в американські вибори і російської збройної агресії в окремих районах Донбасу.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чому Байден не дзвонить Зеленському.

Читайте також, чому Україна не вводить санкції проти Коломойського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини