Головна Новини Політика зовнішня політика Б'ють на відстань 500 км: Росія перекинула до кордону України "Іскандери"
commentss НОВИНИ Всі новини

Б'ють на відстань 500 км: Росія перекинула до кордону України "Іскандери"

Росія перекинула до кордону з Україною ракетні комплекси "Іскандер", які б'ють на відстань до 500 кілометрів

9 квітня 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

Росія перекидає до кордону з Україною колону оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер", які здатні бити на відстань до 500 кілометрів. Колона була помічена в Воронезькій області. Про це повідомляє британське видання "Janes".

Б'ють на відстань 500 км: Росія перекинула до кордону України "Іскандери"

Ракетний комплекс "Iскандер"

За повідомленнями аналітиків видання, зазначені комплекси складаються на озброєнні 119-ї ракетної бригади Центрального військового округу Росії. Відзначається, що колона з "Іскандерів" йшла на північ зі станції Кринична, а потім поїхала на північний схід через село Нова Усмань у Воронезькій області.

Аналітик Том Баллок заявив, що російське військове угруповання в Воронезькій області не є наступальною, однак переміщення "Іскандерів" є важливим чинником. Згідно з даними британців, переміщення колони було в кінці березня.

Ракетні комплекси "Іскандер" призначені для того, щоб знищувати системи протиповітряної і протиракетної оборони, а також інших прикривають об'єктів на відстані до 500 кілометрів.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, попри численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. Війні на Донбасі передувала незаконна анексія Криму Росією в березні 2014 року в результаті проведення так званого "референдуму".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чому переговори по Донбасу не можуть зрушити з мертвої точки.

Читайте також, чи буде Зеленський балотуватися на другий термін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини