Головна Новини Політика зовнішня політика Азіатська країна вирішила змінити прапор
commentss НОВИНИ Всі новини

Азіатська країна вирішила змінити прапор

Новий прапор буде, як вважають ініціатори змін, більш престижним для Киргизстану

29 листопада 2023, 20:03
Поділіться публікацією:

У Киргизстані пропонують змінити прапор – парламент схвалив законопроект у першому читанні. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на Бі-бі-сі. Серед ініціаторів законопроекту – спікер парламенту Нурланбек Шакієв.

Азіатська країна вирішила змінити прапор

Сучасний та новий (внизу) прапор Киргистану. Фото - ВВС

Прапор країн зазнає не сильних змін. Так, парламентарі пропонують змінити форму променів сонця на прапорі країни, щоб його "не плутали з соняшником". Вони мають стати не хвилеподібними, а прямими. Окрім цього, планується додати одну лозину до тундуку — символу киргизького житла, яке на прапорі зображено в центрі сонця. В даний момент на прапорі тундук із трьома прутами. На думку ініціаторів змін, тундук має бути змінений, бо чотири лозини в тундуку були на юртах багатих киргизів, а три — у бідняків.

Президент країни Садір Жапаров підтримав ініціативу депутатів. На його думку, з новим державним прапором Киргизстан "буде розвиненою і самостійною країною, подібно до променів сонця на прапорі".

Критики змін порівняли новий символ із собачим нашийником.

Киргизстан розташований у Центральній Азії, у західній та центральній частині гірської системи Тянь-Шань та на Паміро-Алтаї. За площею території країна займає 85-те у світі (199 951 км²). 25 листопада 2015 року народився 6-мільйонний громадянин Киргизії. Сонце на прапорі країни означає світло, відкритість, життєстійкість. Сорок променів — возз'єднані в народ сорок племен. Тундук символізує єдність всіх народностей, що живуть у країні. Крім того, тундук також є символом тенґріанства – доісламської релігії тюркських народів.

Тим часом,  окупанти посилили терор проти мешканців Мелітополя.

Нетаньяху відповів, чи відновить Ізраїль війну проти ХАМАС після перемир'я.

А у Зеленського відреагували на скандальну статтю The Economist про конфлікт президента із Залужним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини