Головна Новини Політика зовнішня політика Авіакатастрофа МАУ над Іраном: Україна направить двох експертів у Францію для розшифровки "чорних скриньок"
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіакатастрофа МАУ над Іраном: Україна направить двох експертів у Францію для розшифровки "чорних скриньок"

До проведення експертизи у Франції вже акредитовані два фахівця від України

7 липня 2020, 17:10
Поділіться публікацією:

Експертиза по вмісту в самописцях, які перебували у збитому іранськими ракетами пасажирському літаку авіакомпанії "МАУ", пройде у Франції за участю двох фахівців від України. Про це повідомляє агентство "РБК-Україна".

Авіакатастрофа МАУ над Іраном: Україна направить двох експертів у Францію для розшифровки "чорних скриньок"

Так, за словами заступника міністра юстиції Вікторії Коломієць, процес передачі бортових самописців у Франції триває. Коломієць нагадала, що Франція має необхідні технічні можливості для їх розшифровки.

"До проведення експертизи будуть акредитовані два українських спеціаліста. Представники Ірану зобов'язалися передати "чорні ящики" 20 липня", — зазначила вона.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заступник міністра закордонних справ Євген Єнін позначив, що для отримання результатів експертизи за зчитаної інформації з сапописцев досить тижня.

Зазначимо, що влада Ірану офіційно визнали, що крах Боїнга компанії МАУ сталося через те, що лайнер був збитий двома ракетами.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Зариф у своєму Twitter написав, що за попередніми даними людська помилка в кризовій ситуації, викликаної авантюризмом США, призвела до катастрофи.

"Наші глибокі вибачення і співчуття нашому народові, сім'ям загиблих та іншим постраждалим країнам", – зазначив політик.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини