Головна Новини Політика зовнішня політика Арестович розповів, до якої країни можуть перенести переговори ТКГ з питань Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович розповів, до якої країни можуть перенести переговори ТКГ з питань Донбасу

За словами спікера української делегації, переговори про ймовірне новому місці очних зустрічей представників ТКГ зараз ведуться

30 серпня 2021, 11:38
Поділіться публікацією:

Допоки глава українського МЗС Дмитро Кулеба каже, що члени Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу продовжують працювати винятково в онлайн-режимі, інші представники влади повідомляють дещо не такі новини. Так, згідно з інформацією спікера вітчизняної делегації в ТКГ Олексія Арестовича, зараз активно обговорюється ймовірне перенесення очних зустрічей делегацій із Білорусі до іншої країни, повідомляє "Дім".

Арестович розповів, до якої країни можуть перенести переговори ТКГ з питань Донбасу

Арестович розповів, куди можуть перенести переговори ТКГ. Фото: "Слово і діло"

При цьому Арестович стверджує, що сам робочий процес в ТКГ нарешті розблоковано і сторони поступово повертаються до звичного графіку роботи. При цьому багато, в тому числі представники ОБСЄ, наполягають на тому, що переговори скоріше слід переносити із заочного в очний формат.

Як відомо, від Мінська, як майданчика для зустрічі з РФ і ОБСЄ, офіційний Київ відмовився. Тепер важливим питанням є пошук нової держави, яка б, як "місце перетину", влаштувала всіх учасників переговорів.

"Швидше за все, російські представники не захочуть країну, яка є представником НАТО. І, швидше за все, це повинна бути країна Європи, щоб не літати далеко", — висловив свою думку Арестович.

Політик припускає, що серед можливих варіантів можуть перебувати Швейцарія або Австрія. При цьому Арестович зауважив, що свого часу пропозиції прийняти членів ТКГ Донбасом у себе озвучували польські, турецькі та французькі політики.

При цьому питання пошуку нового майданчика для зустрічей в Групі не ставлять вище всіх інших. Тим більше, поки існує небезпека у вигляді коронавірусної пандемії і карантинних обмежень.

"Домовитися можна і в відеоформаті, якщо вже на те пішло", — підкреслює Олексій Арестович.

Нагадаємо, в середу, 25 серпня, до роботи знову приступили члени Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу. "Коментарі" з'ясовували у експертів, які шанси має Україна на будь-які зрушення в переговорному процесі. Фахівці пояснювали, хто і на які поступки може піти, а головне — коли.

Також на порталі ви можете дізнатися дізнатися, що, на думку члена ТКГ Сергія Гармаша, могло стати причиною масштабного загострення у лінії розмежування на сході України. Подробиці — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини