Головна Новини Політика зовнішня політика Американські країни розірвали відносини з Ізраїлем
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські країни розірвали відносини з Ізраїлем

Дві латиноамериканські країни розірвали дипломатичні відносини з Ізраїлем через операцію, що проводиться в секторі Газа

31 жовтня 2023, 23:50 comments1544
Поділіться публікацією:

Уряд Болівії припинив дипломатичні відносини з Ізраїлем через події в секторі Газа, повідомляє агентство Reuters. Про це повідомляють "Коментарі".

Американські країни розірвали відносини з Ізраїлем

Дві держави розірвали відносини з Ізраїлем

У 2009 році Болівія також через дії Ізраїлю в палестинському анклаві розривала дипломатичні відносини, вони були відновлені лише у 2019 році.

Згодом стало відомо про таке ж рішення президента Колумбії.

Нагадаємо, що зараз Ізраїль проводить у секторі Газа бойову операцію "Залізні мечі" у відповідь на вторгнення 7 жовтня 2023 року сил ХАМАС на територію Ізраїлю. У ході вторгнення ХАМАС було жорстоко вбито 1400 ізраїльтян, переважно цивільних. Ще 230 було захоплено у заручники.

У свою чергу, ХАМАС та прихильники палестинців говорять про неадекватне застосування Ізраїлем сили, а саме — авіаударів, від яких за різними оцінками загинуло від семи до 8 тисяч мешканців Гази, значна частина з яких – діти.

Спроба знайти компроміс шляхом звільнення захоплених ХАМАСом заручників не увінчалася успіхом. У відповідь на відмову терористів звільнити заручників Ізраїль розпочав наземну операцію в Газі, яка супроводжується застосуванням не лише авіації, а й танків та піхоти.

Тим часом, Зеленський відповів TIME та Арестовичу. Глава держави нагадав про успіхи 2022 року та витіснення росіян із басейну Чорного моря.

Кремль змінив командувача Херсонського напрямку. У Росії було призначено нового командувача повітряно-десантними військами РФ.

А український "Холостяк" відповів, чи піде воювати, якщо отримає повістку. Добринін розповів, що у нього є проблеми зі здоров'ям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини