Головна Новини Політика зовнішня політика Алієв зробив заяву про Вірменію
commentss НОВИНИ Всі новини

Алієв зробив заяву про Вірменію

Президент Азербайджану Ільхам Алієв визнав територіальну цілісність Вірменії

29 вересня 2023, 23:45
Поділіться публікацією:

Президент Азербайджану Ільхам Алієв після успішної операції з повернення Нагірного Карабаху зробив заяву про визнання територіальної цілісності Вірменії. Про це повідомляють "Коментарі".

Алієв зробив заяву про Вірменію

Ільхам Алієв

"Ми визнаємо територіальну цілісність Вірменії, заявляємо про це і робимо це з усією відповідальністю, — заявив Алієв. — Якби ми мали інші наміри, то 20 вересня операція не припинилася б. Я хочу, щоб усі це знали. І керівництву Вірменії, і тим, хто стоїть за ними, і тим, хто, можливо, думає про якісь неприйнятні плани щодо Азербайджану, раджу не випробовувати вкотре наше терпіння”.

Нагадаємо, що після повернення Карабаху, який більшістю країн світу, зокрема Вірменією, визнається частиною Азербайджану, багато аналітиків почали говорити про нові можливі територіальні претензії. Зокрема, експерти висловлювали думку, що Азербайджан може зажадати собі так званий "Зангезурський коридор". Він пролягає територією Вірменії, яка відокремлює азербайджанську Нахічевань від решти цієї країни.

Наразі відбувається масовий вихід вірменського населення з Карабаху, який, ймовірно, тимчасово стане повністю безлюдним. В усякому разі, поки туди не повернеться азербайджанське населення. Азербайджан гарантував вірменській громаді Карабаху безпеку. Проте, вже близько ста тисяч із 120 тисяч карабахських вірмен покинули рідний дім.

Тим часом, у НАТО закликали готуватися до довгострокової конфронтації.

Медведєв похвалився новою зброєю і розповів, чого вона боїться.

А Кличко пояснивши, чому не хоче вмирати за Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини