Головна Новини Політика зовнішня політика Алієв та Пашинян заявили про взаємне визнання кордонів
commentss НОВИНИ Всі новини

Алієв та Пашинян заявили про взаємне визнання кордонів

Азербайджан та Вірменія близькі до мирного врегулювання та закінчення війни

25 травня 2023, 21:56
Поділіться публікацією:

Баку та Єреван домовилися про взаємне визнання територіальної цілісності. Подібні заяви були зроблені прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном та президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим під час засідання Вищої євразійської економічної ради у Москві, 25 травня. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає DW.

Алієв та Пашинян заявили про взаємне визнання кордонів

Азербайджан та Вірменія близькі до підписання миру

"Я хочу підтвердити, що Вірменія та Азербайджан домовилися про взаємне визнання територіальної цілісності один одного і на цій основі, можна сказати, ми досить добре просуваємося до врегулювання наших відносин", — наводить слова Нікола Пашиняна російське агентство ТАРС.

Раніше, 22 травня, Пашинян заявив на прес-конференції в Єревані, що визнає територіальну цілісність Азербайджану, куди входить і Нагірний Карабах, але за умови безпеки вірменського населення.

Зі свого боку Ільхам Алієв 25 травня підкреслив, що Баку та Єреван мають можливість виходу на мирну угоду, "тим більше враховуючи, що Вірменія офіційно визнала Карабах частиною Азербайджану".

Тим часом, Нікол Пашинян на розширеному засіданні Вищої євразійської економічної ради висловив невдоволення використанням Ільхамом Алієвим висловлювання "зангезурський коридор", який, на думку прем'єра Вірменії, пов'язаний із територіальними претензіями Азербайджану до його країни. Як підкреслив Пашинян, у тристоронній заяві лідерів Вірменії, Азербайджану та Росії згадується лише Лачинський коридор, який пов'язує Вірменію з Нагірним Карабахом. У відповідь Алієв зазначив, що територіальних претензій у його словах немає, а використаний ним термін прийнято у міжнародній практиці. Розбіжності між лідерами Вірменії та Азербайджану викликала також оцінка ситуації у Лачинському коридорі. З погляду Пашиняна він зараз заблокований. Алієв не погодився із цим.

Тим часом, у РФ стривожилися: Лавров слідом за Кулебою зібрався з візитом до Африки.

В Україні можуть змінити дату відзначення Дня захисника України.

А українцям відкрили "страшну таємницю" про Залужного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини