Головна Новини Політика вибори Загід Краснов перемагає в другому турі виборів міського голови Дніпра. Його готові підтримати 43% городян
commentss НОВИНИ Всі новини

Загід Краснов перемагає в другому турі виборів міського голови Дніпра. Його готові підтримати 43% городян

Уже зараз Краснова готові підтримати 43% виборців, які планують йти на вибори

12 листопада 2020, 15:32
Поділіться публікацією:

Центр громадського розвитку "ІНТЕР-АКЦІЯ" в агентстві "Інтерфакс Україна" представив результати експрес — дослідження "Настрої виборців Дніпра перед другим туром голосування на виборах міського голови". Опитування було проведено 8-9 листопада, методом особистого інтерв'ю, вибірка склала 1,5 тисячі осіб, похибка не перевищує 1,6%.

Загід Краснов перемагає в другому турі виборів міського голови Дніпра. Його готові підтримати 43% городян

За словами директора "ІНТЕР-АКЦІЇ" Юрія Лагутова, відповідаючи на питання "Кого ви підтримаєте у другому турі?" 43,1% опитаних вказали Загіда Краснова, це 52,2% з тих, хто визначився з вибором. За його опонента, Бориса Філатова, проголосують 39,4% або 47,8% визначилися. Тих, хто ще не знає за кого буде голосувати, але піде на ділянки, 17,5%.

Саме ці люди, той резерв, який забезпечить перемогу одного з кандидатів, зазначив керівник аналітичного центру "Інпол" Сергій Биков.

"При такій великій кількості, що не визначилися, явка стає ключовим фактором голосування. Чим більше людей прийде на вибори, тим менше шансів для маніпуляцій і фальсифікацій. При високій явці вдатися до допомоги так званих "сіток", вкидань, підробці документів, які масово використовував нинішній міський голова в першому турі, буде практично неможливо. А це дасть перевагу саме Загіда Краснова. Крім того, Філатов, виходячи з результатів опитування, має найвищий антирейтинг — 65%. Це означає, що більше половини жителів Дніпра не хочуть бачити його мером ні за яких обставин, "- підкреслив експерт.

Загід Краснов перемагає в другому турі виборів міського голови Дніпра. Його готові підтримати 43% городян - фото 2

У такій ситуації єдине, що залишається робити Борису Філатову, маніпулювати цифрами, зазначив керівник аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов. Говорячи про своє нібито впевненому лідерстві в гонці, він і його пропагандисти "забувають" одну істотну деталь: якщо рахувати кількість тих, хто проголосував за нього в першому турі в прив'язці до явки, то вийде, що Філатова підтримали всього 10% городян. "Це абсолютна меншість, — говорить Андрій Золотарьов, — а з огляду на, що передвиборна кампанія Філатова стартувала задовго до офіційного початку виборів і на неї було витрачено колосальні бюджетні кошти, то таку перемогу ніяк не можна назвати переконливою. І тепер всі зусилля команди Філатова спрямовані на те, щоб не дати Краснову мобілізувати людей і привести їх на виборчі дільниці. Тому що при високій явці його шанси на перемогу під великим сумнівом "- вважає аналітик.

Тим більше, що прикладів, коли нібито програв у першому турі кандидат, в результаті вигравав вибори, більш ніж достатньо. Взяти хоча б Миколаїв, де переміг в першому турі кандидат від Опозиційного блоку Ігор Дятлов, у другому програв Олександру Сінкевич від Самопомочі, зазначив політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"І ось якраз в таких ситуаціях і спрацьовує фактор антирейтингу. Тому що другий тур виборів, це протестне голосування. Не за якогось кандидата, а проти. І це вже не раз змінювало розклад сил і давало сенсації. Тому нічого ще не вирішено. І тепер все залежить від того, як кандидатам вдасться мобілізувати різні групи виборців. І тут треба враховувати, що у Філатова ситуація дуже суперечлива. Як і у кожного міра у нього є прихильники, завжди голосують за чинну владу. Крім того, він скористався плодами децентралізації і направив збільшилися кошти з міського бюджету на самопіар. Але саме це і відштовхує від нього, хто не визначився і тих, хто сумнівається виборців. Як і те, що Філатов і Корбан активно залучені в міжкланову боротьбу з їх патроном Коломойським, і те, що Філатова постійно звинувачує в розтраті бюджету і корупційних зловживаннях, і протиріччях з офісом Президента. До речі, останні можуть створити проблеми не тільки Філатову, а всьому місту на перспективу. Мудрі мери прагнуть не до конфронтації, а до консенсусу і згоди, що набагато більш продуктивно. "- зазначив Володимир Фесенко.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Загід Краснов повідомив про чергову провокацію напередодні виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини