Головна Новини Політика вибори За чи проти: що думають українці про вибори під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

За чи проти: що думають українці про вибори під час війни

Понад 60% не підтримують ідею проведення виборів в Україні під час війни

11 жовтня 2023, 17:05 comments1934
Поділіться публікацією:

Лише 15% опитаних українців позитивно ставляться до ідеї проведення загальнонаціональних виборів в Україні до завершення повномасштабної війни. Майже дві третини, а це 64% відносяться до ідеї проведення виборів негативно. 21% не визначились із варіантів відповіді. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться за результатами опитування центру Разумкова, проведеного 21-27 вересня.

За чи проти: що думають українці про вибори під час війни

Вибори в Україні. Фото: з відкритих джерел

Негативне ставлення до проведення виборів під час війни найчастіше обґрунтовується тим, що в країні немає грошей на вибори (так вважають 36% всіх опитаних), тим, що українське законодавство не дозволяє проведення виборів у період дії воєнного стану (32%), буде проблематично забезпечити безпеку учасникам голосування (31%).

Також респонденти вважають, що під час воєнного стану неможливо дотримуватись стандартів демократичності виборів через тимчасове обмеження політичних прав і свобод громадян (29%), неможливо організувати голосування на тимчасово окупованих територіях (26%), виникнуть проблеми для голосування тимчасово переміщених осіб, українських біженців за кордоном (24%), неможливо організувати голосування військовослужбовців, які перебувають безпосередньо у місцях бойових дій (22,5%).

Ще 14% називають як мотив негативного ставлення те, що у разі, якщо буде дозволено онлайн голосування, російські спецслужби зможуть втрутитися в процес голосування, 13% — що існує небезпека посилення внутрішньополітичних конфліктів та прийняття популістських рішень в умовах війни, 11% — що можлива тимчасове скасування військового стану під час війни для проведення виборів негативно позначиться на безпеці та обороноздатності країни, 9% — що члени виборчих комісій, офіційні спостерігачі та кандидати на виборні посади можуть бути мобілізовані.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому з'явилася нова заява Зеленського про вибори – чи варто проводити їх під час війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини