Головна Новини Політика вибори Якщо будуть дострокові вибори в Раду, партія Медведчука обійде Слугу народу, - політтехнолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо будуть дострокові вибори в Раду, партія Медведчука обійде Слугу народу, - політтехнолог

Рейтинги "Опозиційної платформи - За життя" продовжують рости, поки падає довіра до партії президента, - експерти

3 серпня 2020, 13:55 comments1551
Поділіться публікацією:

Після місцевих виборів восени 2020 року вплив президентської партії "Слуга народу" може серйозно впасти. Про це написав у Facebook політтехнолог з Одеси Сергій Філічкін.

Якщо будуть дострокові вибори в Раду, партія Медведчука обійде Слугу народу, - політтехнолог

Вибор в Україні. Фото: zik.ua

"Після осінніх місцевих виборів, коли ЦВК порахує результати і виявиться, що підтримка" Слуг народу "на рівні плюс-мінус 20% в кращому випадку, легітимність влади" Слуги народу "в очах українського народу зрівняється з плінтусом", — написав він.

За словами Філічкіна, на тлі загального невдоволення політикою Зеленського і "слуг народу", дострокові вибори до Верховної Ради стануть єдиним варіантом уникнути втрати влади через масові протести.

"За рік при владі тих, що" мають право на помилку", економіка вбита і поліпшень не передбачається, закону і порядку теж немає. Восени ми всі вже будемо згадувати, що влітку було ще не так уже й погано. Єдиним інструментом відстрочити бунт і майдан під Новий рік і утримати владу будуть вибори до ВР. На весну, наприклад ", — такий сценарій бачить політтехнолог.

"А там як карта ляже. Може, нова більшість залишить гаранта у вигляді вітрини та обійдеться без імпічменту", — прогнозує Сергій Філічкін.

Політичний аналітик Олексій Калініченко погоджується з Філічкіним, але пропонує враховувати, що "слуги" знаходяться на тренді, що спадає, їхній рейтинг постійно падає.

"Простіше кажучи, зелені "падають (свіжа соціологія дає 26%), зате партія Медведчука зробила різкий ривок і за рік додала мало не 10% (21,3%)", — зазначив аналітик.

"А ще зростає партія Порошенко (12,8%), і навіть Тимошенко додала собі в районі 1% (втім, це не принципово)", — додав він.

За словами Калініченко, перехід виборців Зеленського до ОПЗЖ — це стратегічний задум Віктора Медведчука.

"Тобто, якщо підемо на сценарій дострокових в Раду, то ОПЗЖ однозначно обійде" Слугу народу ". А, значить, стратегічний задум Медведчука спрацює, тому що такими темпами ОПЗЖ обжене" слуг ", — прогнозує він.

"Та й Порошенко додасть, якщо одкровення Жванія і Деркача не зіпсують його шанси. Але тут тоді головне питання — до кого перейде виборець ЄС?" — ставить собі питання Калініченко.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, через що в жовтні, за даними Міністерства охорони здоров'я, можуть не відбутися місцеві вибори в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини