Головна Новини Політика вибори Віктор Медведчук: "Місцеві вибори показали, що необхідно переглянути питання довіри Верховній Раді"
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук: "Місцеві вибори показали, що необхідно переглянути питання довіри Верховній Раді"

Лідер ОПЗЖ вважає, що довіра до влади максимально знизилося після місцевих виборів

6 листопада 2020, 16:33
Поділіться публікацією:

Голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат Віктор Медведчук під час брифінгу в парламенті заявив, що довіра до партії "Слуга народу" і всьому складу парламенту різко знизилася після місцевих виборів.

Віктор Медведчук: "Місцеві вибори показали, що необхідно переглянути питання довіри Верховній Раді"

"Президент сказав, що він розпустить ВР — ну, напевно, це він лякав представників своєї партії, які не хочуть голосувати. Знаючи про те, що це голосування (про розпуск Конституційного суду, — ред.) Буде порушенням Конституції і норм кримінального законодавства. Мають рацію ці депутати, які не хочуть голосувати? Абсолютно праві. чи правий президент, який загрожує? вважаю, що ні. я думаю, що президент не повинен опускатися до погроз. А щодо розпуску парламенту — я вважаю, є всі підстави, щоб сьогодні , особливо після місцевих виборів, з урахуванням того рівня довіри, яке отримала партія "Слуга народу", переглянути питання того, наскільки довіряють ВР дев'ятого скликання. І я думаю, що якщо це питання проаналізувати, то ми отримаємо відповідь: так, український народ вважає , що повинні бути нові вибори і повинна бути обрана нова ВР, яка буде відповідати більшості інтересів українського народу ", — заявив парламентарій.

Також він наголосив на необхідності "розробити нові норми, які повинні врегулювати ті прогалини, які з'явилися в чинному законодавстві після визнання (КСУ, — ред.) Ряду статей неконституційними".

"Це єдиний шлях, по якому повинна йти влада в правовій державі. Це єдиний вихід для ВР — розробити законопроекти із зазначенням та обліком того, що Конституційний суд ряд прийняв ці норми неконституційними. Тобто, треба розробити таким чином, щоб вони відповідали Конституції, винести в зал і прийняти. Адже абсолютно ніхто не виступає проти декларування доходів і витрат чиновників. і в нашій фракції, коли ми піднімали це питання, вказували в своєму поданні до Конституційного суду, що порушуються норми Конституції, і це треба скасувати. Порушення Конституції повинні бути визнані як такими, і ці норми повинні бути прийняті в іншій редакції без порушення норм основного закону. Ось і все. тобто, в даній ситуації різного роду звинувачення, підозри чи навіть образи на цей рахунок — вони нашою партією "Опозиційна платформа — За життя "і фракцією не сприймаються. Ми не будемо голосувати ні за один з цих законів", — заявив Медведчук.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Віктор Медведчук висловив свою думку про конфлікт між Володимиром Зеленським та КСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини