Головна Новини Політика вибори Вибори онлайн: чи підтримують українці таку ідею
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори онлайн: чи підтримують українці таку ідею

65% українців не підтримують ідею голосування онлайн через ризик фальсифікацій

30 жовтня 2023, 12:30
Поділіться публікацією:

У жовтні 2023 року більшість наших співвітчизників, або 65%, негативно ставляться до ідеї голосування на виборах через інтернет. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать результати всеукраїнського телефонного опитування громадської думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 30 вересня до 13 жовтня.                                      

Вибори онлайн: чи підтримують українці таку ідею

Вибори в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Один із очевидних варіантів в епоху діджиталізації — ввести голосування через інтернет. КМІС вперше ставив це питання у листопаді 2021 року і зараз ми його знову повторимо", — йдеться у повідомленні.

Згідно з опитуванням, більшість респондентів як раніше, так і зараз (65% станом на жовтень 2023 року) проти ідеї дистанційного голосування через інтернет. Люди вважають дуже великими ризики фальсифікацій. Підтримують ідею лише 29%.

При цьому негативне ставлення до дистанційного голосування спостерігається у всіх сферах, від 55% до 68%.

Зазначимо, у цьому ж опитуванні українці висловили свою думку щодо перспектив проведення виборів ще до завершення війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тема виборів під час війни, яка все активніше обговорюється в Україні та за її межами, знову випливла у відповіді президента Володимира Зеленського в інтерв'ю "Digi24". Він заявив, що якщо вибори відбудуться під час війни, то точно балотуватиметься у президенти. Як розуміти таку відповідь? Якою є ймовірність виборів в Україні під час війни? Які моменти при цьому важливо врахувати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 жовтня 2023, 12:58

Ризик фальсифікацій засмучує? Ризик того що великий Брехун брав на себе одні обов'язки, а насправді віддав всю владу друзям не засмучує? Покірним овцям байдуже що навіть про один термін збрехав? Багато прикладів коли юдеї казали правду і не паразитували на почутті провини інших?


Новини