Головна Новини Політика вибори Вибори на лінії зіткнення на Донбасі можуть відбутися: у ЦВК назвали умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори на лінії зіткнення на Донбасі можуть відбутися: у ЦВК назвали умову

ЦВК заборонила проводити місцеві вибори в деяких районах підконтрольного Донбасу через потенційну загрозу для життя людей

12 серпня 2020, 09:34
Поділіться публікацією:

Місцеві вибори в 18 громадах Донбасу, які знаходяться найближче до лінії зіткнення, все ж можуть відбутися. ЦВК, яка раніше скасувала голосування, готова змінити своє рішення. Але є одна умова,- повідомили в прес-службі Центрвиборчкому.

Вибори на лінії зіткнення на Донбасі можуть відбутися: у ЦВК назвали умову

Вибори в Україні. Фото: Анастасія Власова/Громадське

Ще на вихідних Центральна виборча комісія була категорична — провести місцеві вибори на лінії зіткнення на Донбасі неможливо. Місцеві  військово-цивільні адміністрації подали в ЦВК свої висновки, запевняючи, що голосування може бути небезпечним і для виборців, і для членів виборчих комісій. Мовляв, забезпечити всі необхідні умови на виборчих дільницях буде неможливо.

Багато жителів Донбасу цим рішенням залишилися незадоволені, після чого в Центрвиборчкомі пообіцяли — вибори 25 жовтня все ж можуть провести. Але для цього Донецька і Луганська ВЦА повинні надати нові висновки.

"Ситуація на лінії зіткнення ще може змінитися. Якщо до початку виборчого процесу ми отримаємо нові висновки військово-цивільних адміністрацій про безпеку в регіоні, то вибори в цих 18 громадах, або хоча б частині з них все ж відбудуться 25 жовтня 2020 року, як і в інших областях України ", — пояснив керівник Центрвиборчкому Олег Діденко.

Попередньо, місцеві вибори не будуть проводити в восьми громадах Луганської області та десяти громадах Донецької. У цьому випадку йдеться про підконтрольні Україні території.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що українцям пояснили, як голосувати за новими бюлетенями з відкритими списками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини