Головна Новини Політика вибори Вибори 2020: кандидатам заборонили роздавати виборцям гречку
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори 2020: кандидатам заборонили роздавати виборцям гречку

За роздачу продуктових наборів кандидата можуть оштрафувати

24 липня 2020, 12:33 comments1598
Поділіться публікацією:

Верховна Рада змінила правила гри на місцеві вибори 2020. Зокрема, це стосується передвиборчої агітації. Зміни, які раніше проголосували депутати, напередодні опублікувала парламентська газета "Голос України".

Вибори 2020: кандидатам заборонили роздавати виборцям гречку

Фото: прес-служба ВАР

Вибирати мерів і депутатів місцевих рад українці будуть вже в жовтні. Але продуктових наборів, які кандидати так щедро роздавали перед голосуванням раніше, цього разу виборці можуть не дочекатися. Принаймні, законом вручати подібні подарунки заборонено. Нардепи зазіхнули навіть, можна сказати, на святе. Гречка також виявилася серед забороненого. Як і алкоголь.

Якщо ж нові правила, прописані у виборчому законодавстві, не зупинять кандидатів і вони все одно підуть з пакетами до електорату, припините це спробують за допомогою штрафів. За вручення продуктів під час передвиборчої агітації світить штраф від трьох з половиною до п'яти тисяч гривень.

Також заборонено роздавати будь-які подарунки з політичною символікою або ж вручати презенти, якщо при цьому звучить ім'я кандидата чи назва політичної сили, за яку "треба" або "не треба" голосувати.

На час виборчої кампанії виборцям не можна надавати пільги або ж допомагати виконувати будь-яку роботу. Також це заборонено робити від імені благодійних організацій, якщо серед їхніх засновників є кандидат або партія, які йдуть на вибори.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чому в Україні 25 жовтня можуть не відбутися місцеві вибори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини