Головна Новини Політика вибори В Слузі народу втратили одного з кандидатів у мери Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

В Слузі народу втратили одного з кандидатів у мери Києва

Новоспечений міністр культури Олександр Ткаченко збирається відмовитися від участі в праймеріз "Слуги народу", де будуть обирати єдиного кандидата в мери Києва

5 червня 2020, 10:17 comments2472
Поділіться публікацією:

Народний депутат зі "Слуги народу" Олександр Ткаченко збирається відмовитися від участі в партійних праймеріз і не буде змагатися за право бути єдиним кандидатом у мери Києва. Про це він сам сказав в ефірі ранкової програми на телеканалі "1+1". Нагадаємо, напередодні Ткаченко призначили в Кабмін міністром культури і інформполітики.

В Слузі народу втратили одного з кандидатів у мери Києва

Своїх мерських амбіцій Олександр Ткаченко особливо не приховував. Він не раз говорив, що буде боротися за крісло столичного керівника. В останній раз заявив про це кілька днів тому. Проте вже вчора депутату зі "Слуги народу" колеги по парламенту вручили портфель міністра. Мабуть, для Ткаченко він виявився більш цінним, ніж мерське крісло.

"Чи означає призначення в Кабмін те, що ви відмовтеся від своїх мерських амбіцій?", — запитав нині вранці у Ткаченка ведучий "1+1". На що новоспечений міністр культури відповів коротко: "Очевидно".

За призначення Олександра Ткаченка в уряд депутати проголосували в четвер, 4 червня. Більшість голосів на підтримку кандидата були зі "Слуги народу". "Голос" і "Батьківщина" взагалі відмовилися голосувати. "Європейська солідарність" і "ОПЗЖ" голосували проти Ткаченка.

Крім Ткаченка про своє бажання взяти участь у боротьбі за крісло мера Києва раніше відкрито заявили ще кілька нардепів зі "Слуги народу". Спочатку відеозвернення до киян і партійних колег записав Олександр Дубінський. Потім заяву у Facebook опублікував Микола Тищенко. Також раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко прокоментував можливість балотуватися в мери від "Слуги народу".

Єдиного кандидата партія збирається вибрати під час праймеріз. Це така форма попереднього голосування. Провести його запропонував президент Володимир Зеленський. Коли саме відбудуться праймеріз "Слуги народу" — поки що невідомо як і невідомо, за якими правилами вони будуть проходити.

Кого хочуть бачити мером кияни, у них є ще час подумати. Місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини