Головна Новини Політика вибори У Зеленського сумніваються у легітимності обраного президента під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського сумніваються у легітимності обраного президента під час війни

Федір Веніславський заявив, що обраний під час війни президент навряд чи буде легітимним

6 листопада 2023, 15:52
Поділіться публікацією:

Вибори президента України під час війни суперечитимуть конституційним засадам виборчого права. Таким чином, "є стовідсоткові підстави сумніватися у легітимності президента, гіпотетично обраного під час дії воєнного стану". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив представник президента у Верховній Раді, нардеп від Слуги народу Федір Веніславський.

У Зеленського сумніваються у легітимності обраного президента під час війни

Федір Веніславський. Фото: з відкритих джерел

Нардеп зазначив, що доки тривають бойові дії, йде повномасштабна війна неможливо забезпечити всі ті права та принципи, які прописані в Конституції.

Веніславський зазначив, зокрема, незрозуміло, як можна надати право проголосувати двом категоріям українців. Перша – це наші співвітчизники, які сьогодні знаходяться на тимчасово окупованих ворогом територіях. Друга – наші співвітчизники, які, рятуючись від війни, виїхали за кордон. І в першому, і в другому випадку якось гарантувати виборче право для цих груп людей "дуже складно".

Також, за словами Федора Веніславського, неможливо гарантуватиме право вільної та демократичної агітації для кандидатів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Україні продовжується мусуватися тема ймовірних осінніх виборів. Голова Верховної Ради (ВР) Руслан Стефанчук у жовтні назвав п'ять ключових умов проведення виборів у 2024 році, зокрема право військовослужбовців на голосування та висування, право біженців на голосування. Вказував він і на проблему проведення виборів на тимчасово окупованих територіях, а також із гарантованим вільним доступом до медіа. Проте тема виборів порушується знову і знову. Так, глава українського МЗС Дмитро Кулеба запевняє, що президент України Володимир Зеленський "обмірковує та зважує" можливість проведення президентських виборів навесні наступного року. Навряд чи випадкова і зросла активність екс-радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, який встиг навіть викотити щось на зразок своєї виборчої програми. Про що говорять розмови про вибори? Яка ймовірність їх проведення наступного року? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.liga.net/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

фєдя

6 листопада 2023, 16:15

"Заkон про вибори" суперечить 4ст. KОНституціі: вісім, двадцять два, тридцять вісім,сімдесят один. Виборів нема,є лото-забава.Всі депутати, президенти злочинці, а виборці співучасниkи злочину. Вибори kоли виборець сам впише дані kандидата.


Новини