Головна Новини Політика вибори У Зеленського допустили проведення виборів під час війни та назвали умову
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського допустили проведення виборів під час війни та назвали умову

Михайло Подоляк пов'язав проведення виборів в Україні із кількістю Patriot

2 вересня 2023, 07:35
Поділіться публікацією:

Для того, щоб серйозно розглядати сценарій проведення демократичних виборів в Україні в умовах воєнного часу, Україні необхідно серйозне посилення ПРО країни. Тільки так можна убезпечити населення під час проведення волевиявлення. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського допустили проведення виборів під час війни та назвали умову

Михайло Подоляк. Фото - сайт Офісу президента України

Радник голови ОП зазначив, що йому поки що незрозуміло, як можна говорити про безпеку людей під час виборів, якщо ці люди знаходяться безпосередньо в зоні бойових дій.

"Чи можемо ми в рамках цього розраховувати на додаткові системи, наприклад, ПРО. На ті ж Patriot, які точно дозволять дозакрити небо і хоча б захистити цивільне населення, яке знаходиться у великих, середніх та маленьких містечках України", – запитав радник.

За словами Подоляка, перш ніж предметно говорити про проведення виборів, потрібно внести зміни до українського законодавства, без чого всі ці розмови не мають сенсу, бо сьогодні Закон забороняє проведення виборів під час дії воєнного стану.

Ще один важливий момент, наголосив Михайло Подоляк, проведення виборчої кампанії, як і самих виборів, – це досить дорогий процес. Україна, яка перебуває у стані війни та витрачає величезні суми грошей на безпеку, не в змозі сама профінансувати проведення виборів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в інтерв'ю RTP президент України Володимир Зеленський не дав чіткої відповіді, чи братиме він участь у президентських виборах 2024 року, на проведенні яких наполягають західні союзники. Але наголосив, що, якщо триватиме війна, а вибори відбудуться, він не залишить свою державу, бо "є гарантом Конституції". З чого багато хто зробив висновок, що на другий термін Зеленський точно спробує піти. Яка ймовірність того, що 2024-й стане роком виборів в Україні? Чи стане Зеленський балотуватися знову? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини