Головна Новини Політика вибори У кого найбільше шансів перемогти на виборах у Кривому Розі - соцопитування
commentss НОВИНИ Всі новини

У кого найбільше шансів перемогти на виборах у Кривому Розі - соцопитування

Не визначився, за кого голосуватиме, кожен п'ятий житель Кривого Рогу

12 жовтня 2020, 13:57 comments5654
Поділіться публікацією:

За два тижні до місцевих виборів в Кривому Розі визначилися два основні претенденти на місце міського голови. У лідерах як і раніше нинішній мер Юрій Вілкул. Його основним конкурентом може стати кандидат зі "Слуги народу" Дмитро Шевчик. Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг".

У кого найбільше шансів перемогти на виборах у Кривому Розі - соцопитування

Вибори в Кривому Розі

Опитування серед жителів Кривого Рогу соціологи проводили 8 і 9 жовтня. Майже 41% виборців, які визначилися з фаворитом, готові підтримати 25 жовтня нинішнього керівника міста Юрія Вілкула.

Слідом за ним у рейтингу кандидат від "Слуги народу" Дмитро Шевчик, за якого зараз готові проголосувати 29% опитаних виборців.

З великим відривом за Вілкулом та Шевчиком слідують Костянтин Павлов з ОПЗЖ (10,1%), Юрій Яровий з "Європейською солідарністю" (7,2%) і Юрій Мілобог з "Силою людей" (5,5%). У решти претендентів на пост міського голови поки що менш як 4% голосів.

У кого найбільше шансів перемогти на виборах у Кривому Розі - соцопитування - фото 2

Якщо порівнювати дані цього опитування з попередніми, то рейтинг Юрія Вілкула значно впав. Наприклад, ще у вересні серед усіх опитаних його були готові підтримати більш ніж половина виборців, а зараз 31,5%. А ось електоральні симпатії Дмитра Шевчика, навпаки, виросли. Серед усіх опитаних у вересні його підтримували тільки 14%. Тепер же цей показник досягає майже 22 з половиною відсотків.

Варто відзначити, що близько 20% жителів Кривого Рогу поки що не визначилися зі своїм вибором.

Також, за даними соціологів групи "Рейтинг", шанси потрапити до міської ради поки є у 8 партій. За партію чинного мера Юрія Вілкула готові голосувати 33,8% виборців. За "Слугу народу" — 23,2%.

Також прохідний бар'єр можуть подолати "Опозиційна платформа — За життя" (10,3%), "Партія Шарія" (8,2%), "Європейська солідарність" (7,3%), "Сила людей" (6,1%). На межі 5-відсоткового бар'єра — ВО "Батьківщина" (4,7%) і "Пропозиція" (4,2%). Решта партій, згідно з даними опитування, мають менш як 2% підтримки електорату.

У кого найбільше шансів перемогти на виборах у Кривому Розі - соцопитування - фото 3

Варто відзначити, що за останній місяць симпатії серед опитаних виборців до "Блоку Вілкула" впали на 10%. А ось "ОПЗЖ", "Партія Шарія", "Європейська солідарність" і "Сила людей" зміцнили позиції.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чи можна проголосувати на місцевих виборах за допомогою цифрового паспорта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини