Головна Новини Політика вибори У ЦВК розповіли, чи можна скористатися на виборах додатком Дія замість паспорта
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЦВК розповіли, чи можна скористатися на виборах додатком Дія замість паспорта

Дільничним комісіям не видавали обладнання для зчитування цифрових паспортів з додатка "Дія"

12 жовтня 2020, 10:49 comments1497
Поділіться публікацією:

На виборчі дільниці в день місцевих виборів 25 жовтня українцям необхідно взяти з собою паспорт. Це може бути паспорт-книжка або ж ID-картка. Скористатися цифровим документом в додатку "Дія" не вийде. Про це повідомила секретар Центрвиборчкому Олена Гатаулліна.

У ЦВК розповіли, чи можна скористатися на виборах додатком Дія замість паспорта

Додаток "Дія". Фото: suspilne.media

Цифровий паспорт буде абсолютно марним на виборчій дільниці, оскільки місцеві комісії не отримали обладнання для зчитування електронного документа. Відповідно, не зможуть підтвердити його справжність.

"Моя порада всім — приходити голосувати з ID-карткою або паспортом у вигляді книжечки. Якщо у дільничних комісій будуть пристрої для зчитування цифрових паспортів, то скористатися можна буде і цими документами. Але поки що таких пристроїв ніде немає", — пояснила Гатаулліна.

До слова, тепер члени дільничних комісій перед видачею бюлетеня будуть перевіряти тільки основні особисті дані виборця. Пред'являти прописку більше не потрібно, оскільки виборча адреса не завжди збігається з місцем реєстрації.

"Члену виборчої комісії необхідно буде лише встановити особу. До речі, для цього виборцю все ж доведеться на деякий час зняти маску", — попередила чиновниця.

Отримати свої бюлетені зможуть і ті, хто не встиг вклеїти фото в паперовий паспорт у 25 або 45 років. Відсутність нового знімка не є підставою для відмови в голосуванні, запевняє секретар ЦВК.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, з якими новими ризиками доведеться зіткнутися Україні під час місцевих виборів 25 жовтня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини