Головна Новини Політика вибори У ЦВК пояснили, чому на 87-му окрузі досі не підрахували голоси
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЦВК пояснили, чому на 87-му окрузі досі не підрахували голоси

Вибори на Івано-Франківщині відбулися 28 березня, а результату досі немає

31 березня 2021, 19:27
Поділіться публікацією:

Вибори на 87-му окрузі (Івано-Франківська область0 виявилися заблокованими через відсутність членів комісії та псевдомінування будівлі. Про це інформує Центральна виборча комісія (далі — ЦВК) на своїй сторінці у Facebook.

У ЦВК пояснили, чому на 87-му окрузі досі не підрахували голоси

Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що у неділю в окрузі № 87 відбулися довибори у Верховну Раду. Після закриття дільниць о 20:00 почався підрахунок голосів. Минуло три доби, однак результати досі не встановлені.

"Робота ОВК фактично заблокована: відсутні члени комісії (без яких не можливо проводити засідання), фейкові мінування. Наразі відомо про 40 дільничних комісій, які досі не можуть здати виборчу документацію", — йдеться у повідомленні.

Щоб вплинути на ситуацію, Центральна виборча комісія змінила шістьох членів окружної комісії, ще двічі — голову комісії, в тому числі й на сьогоднішньому засіданні.

За даними ЦВК, наразі опрацьовано 67% протоколів з округу. Вона сподівається, що вжиті заходи дозволять відновити роботу окружної виборчої комісії та продовжити процес встановлення підсумків голосування.

Нагадаємо, кандидат у народні депутати у виборчому окрузі № 87 (Івано-Франківська область) Руслан Кошулинський (ВО "Свобода") вимагає визнати результати виборів, що відбулися 28 березня (до цих пір триває підрахунок голосів) недійсними та оголосити перевибори, з огляду на численні порушення під час підрахунку голосів.

У партії "Слуга народу" заявили про перемогу свого кандидата Василя Вірастюка, а в партії "За майбутнє" — свого — Олександра Шевченка. "Коментарі" дізналися в експертів, чому відбувається така битва за цей округ і чи допоможе партії влади можлива перемога її кандидата.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини