Головна Новини Політика вибори У Центрвиборчкомі заявили про перші махінації на місцевих виборах в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Центрвиборчкомі заявили про перші махінації на місцевих виборах в Україні

У кількох населених пунктах Одеської області ЦВК фіксує занадто багато охочих змінити виборчу адресу

5 серпня 2020, 12:34 comments1161
Поділіться публікацією:

Майже за три місяці до місцевих виборів в Україні Центрвиборчком заявив про перші можливі махінації. В Одеській області виборці почали масово змінювати виборчу адресу. Це викликало підозри у членів Комісії, після чого вони попросили у всьому розібратися поліцію. Про це йдеться на сайті ЦВК.

У Центрвиборчкомі заявили про перші махінації на місцевих виборах в Україні

Перед місцевими виборами одразу в декількох селищах Одеської області виборці почали активно міняти місце реєстрації.  В деякі будинки "заселяються" цілими групами. І всі вони неодмінно хочуть поміняти й місце голосування, — стверджують в ЦВК.

Подібна активність виборців абсолютно нетипова, кажуть представники Центрвиборчкому. До того ж майже 90% випадків звернень до Реєстру виборців сконцентровані всього в декількох селищах.

"Підозріло багато охочих змінити виборчу адресу виявилося в Кароліно-Бугазькій громаді, Таїровській, а також Фонтанській територіальних громадах в Одеській області", — йдеться в повідомленні ЦВК.

Як стверджують представники Комісії, подібні махінації вже відбувались на Одещині під час місцевих виборів у 2015 році. Тоді в селищі Затока перед виборами реєструвалися безліч людей, які фактично там не проживали.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що проголосувати на місцевих виборах можна буде тільки за місцем прописки. Виняток зроблять лише для переселенців з окупованих Донбасу і Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини