Головна Новини Політика вибори Путін вперше не підтримує Лукашенко на виборах, - Цепкало
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін вперше не підтримує Лукашенко на виборах, - Цепкало

Екс-претендент на виборах в Білорусі Валерій Цепкало розповів, чому Кремль вперше не виражає активної підтримки Олександру Лукашенко

2 серпня 2020, 22:08 comments2153
Поділіться публікацією:

Кремль вирішив зайняти позицію нейтралітету і не підтримувати жодного з кандидатів у президенти Білорусі, в тому числі чинного главу держави Олександра Лукашенка, щоб не "втратити авторитет у білоруського народу". Про це в інтерв'ю "Громадському" розповів претендент на участь у президентських виборах в Білорусі, який був відсторонений.

На його думку, Росія вперше вирішила не займати позицію Лукашенко, так як боїться, що підтримка непопулярного лідера може мати наслідки в майбутньому. Білоруси можуть розцінити такі дії Кремля, як диктаторську політику проти сусідньої держави і спроби перешкодити їм рухатися вперед.

"І для Росії серйозне питання: підтримати Лукашенко і посваритися з білоруським народом на майбутнє, адже немає поки гарантії, що його переоберуть. Або навпаки, підтримати білоруський народ — це теж складно, оскільки є купа різних домовленостей з Лукашенком, зобов'язань", — вважає Цепкало.

Путін вперше не підтримує Лукашенко на виборах, - Цепкало

Політик додав, що на цих виборах Москва зайняла єдино правильну позицію в такі ситуації і не підтримала жодного з кандидатів.

"Причому утримуватися від публічної підтримки вважав за краще не тільки Кремль, але і найвідданіші Путіну депутати Держдуми. Єдине, коли сталася ситуація із затриманням "вагнеровців", Затулін сказав, що це маразм і варто взагалі питання про неадекватність Лукашенко. Він висловився не надто дипломатично, але близько до офіційної позиції Москви ", — зазначив Цепкало, який відкрито підтримує на виборах президента першу жінку-кандидата Світлану Тіхановускую.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Валерій Цепкало був змушений покинути Білорусь і разом з дітьми виїхав до Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини