Головна Новини Політика вибори Президентський рейтинг: у першому турі Зеленський непереможний, а у другому може програти двом
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентський рейтинг: у першому турі Зеленський непереможний, а у другому може програти двом

Володимир Зеленський у першому турі набирає найбільше

29 грудня 2021, 14:28
Поділіться публікацією:

Якщо б українцям довелося йти на виборчі дільниці вже цієї неділі, то в першому турі виборів, як і раніше, переміг би Володимир Зеленський, але тепер ця перемога не зробила б його президентом, вона б лише дозволила йому потрапити до другого туру, де зійтися у протистоянні з одним із опонентів. Як передає портал "Коментарі", такі аналітичні дані надали соціологи служби Центру Разумкова спільно з Фондом "Демократичні ініціативи" Кучеріва.

Президентський рейтинг: у першому турі Зеленський непереможний, а у другому може програти двом

Президентський штандарт. Фото: vestiukraine.livejournal.com

Володимира Зеленського сьогодні хочуть бачити на чолі країни ще на 5 років 17,5% усіх опитаних співвітчизників або 24% тих, хто точно знає, що піде на вибори та визначився зі своїми політичними уподобаннями. "Срібло" в рейтингу отримує п'ятий президент Петро Порошенко. Бюлетені на його підтримку готові заповнити 11% та 16% відповідно. На третій позиції розмістилася Юлія Тимошенко. У неї 8% та 10%.

Як видно з результатів дослідження у першому турі виборів, жоден з кандидатів не набирає 50% і більше. Отже, другий тур виборів, за тією картиною, яка є на сьогоднішній день, є неминучим. І тут з'являється дуже велика інтрига. Вся справа в тому, що, згідно з результатами опитування, з'являються два політики, які здатні скласти конкуренцію Володимиру Зеленському, який має найбільшу підтримку. Йдеться про Петра Порошенка та Дмитра Разумкова.

Так ось у другому турі пара Зеленський – Порошенко ділить голоси українців порівну. По 23% серед усіх опитаних або по 50% – серед тих, хто визначився із вибором. Соціологи не ризикнули когось із них виставляти переможцем.

Зовсім інакше можуть бути справи у пари Зеленський — Разумков. Станом на сьогодні за шостого президента віддали б свої голоси 22% серед усіх опитаних або 44% — серед тих, хто визначився з вибором. Тоді як за екс-главу Ради проголосувало б 30% і 56% відповідно.

Щодо інших рейтингових кандидатів Юлії Тимошенко та Юрія Бойка, то за тими результатами опитування, що є сьогодні, Зеленський не залишає нікому з них шансів у другому турі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – оновлений рейтинг партій: що змінилося порівняно з початком грудня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини