Головна Новини Політика вибори Вибори в Україні під час воєнного стану: як змінилась позиція українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в Україні під час воєнного стану: як змінилась позиція українців

Більшість українці не підтримує проведення виборів під час воєнного стану, однак їх частка знижується.

сьогодні, 14:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україні введено воєнний стан під час якого заборонено проводити вибори. Однак за останній рік серед українців зросла частка тих, хто підтримує проведення виборів попри війну в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження компанії Active Group.

Вибори в Україні під час воєнного стану: як змінилась позиція українців

Вибори в Україні. Фото з відкритих джерел

Згідно з жовтневим опитуванням Active Group, 19,6% респондентів вважає однозначно доцільним проведення виборів під час воєнного стану. Ще 16,8% швидше погоджуються на проведення виборів під час війни.

Однозначно проти проведення виборів в Україні під час воєнного стану виступає 28,2% опитаних, а ще 27% вказують, що швидше проти. 8,4% респондентів не визначились.

Вибори в Україні під час воєнного стану: як змінилась позиція українців - фото 2

Чи доцільно проводити вибори в Україні під час воєнного стану. Опитування Active Group

Таким чином, 36,4% українців в тій чи інші мірі підтримують проведення виборів в Україні попри воєнний стан, але більшість проти – 55,2%. 

У порівнянні з результатами опитування 2023 року, частка тих, хто проти проведення виборів зменшилась. В аналогічний період минулого року 67,4% не підтримували проведення виборів, а 23,3% підтримували.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи можливі вибори в Україні під час війни та які сценарії їх проведення можна розглянути.

Також "Коментарі" писали про те, чи справді ЦВК готується до виборів в Україні. У Верховній Раді пояснили ситуацію з постановою щодо обліку виборчих дільниць. За словами народного депутата "Слуги народу" Юрія Камельчука, такий облік ЦВК проводить кожного року. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини