Головна Новини Політика вибори Післявиборчий процес в Україні - люди сплять в коридорах, щоб здати протоколи і падають в обморок від втоми
commentss НОВИНИ Всі новини

Післявиборчий процес в Україні - люди сплять в коридорах, щоб здати протоколи і падають в обморок від втоми

Затримки в прийнятті документів виправдовують зміною у виборчому законодавстві

27 жовтня 2020, 21:40
Поділіться публікацією:

В Одесі затягнувся післявиборчий процес — члени дільничних виборчкомів не можуть здати протоколи до місцевого місттервиборчком, чекаючи своєї черги на підлозі в коридорах без сну і відвідуючи вбиральні по черзі вже дві доби. Про це повідомляє Telegram- канал Pavlovsky-news.

Післявиборчий процес в Україні - люди сплять в коридорах, щоб здати протоколи і падають в обморок від втоми

Фото REUTERS

Як відзначають журналісти інтернет-видання, люди обурені неорганізованістю процесу оформлення паперів — щоб здати необхідну документацію, замість 3-4 годин, люди очікують кілька діб. Багато з них, посилаючись на багаторічний досвід участі у виборах, підкреслюють, що не пам'ятають аналогічних ситуацій. Своєю чергою, глави ДВК, виправдовуючи затримки в прийнятті документів, посилаються на зміни в законодавстві про вибори: підрахунок голосів і оформлення протоколів при голосуванні за відкритими списками займають більше часу.

У Києві ж зафіксовані проблеми з підрахунком голосів — члени тервиборчкому просто не витримують тридобового навантаження без сну.

Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на заяву голови Київської міської територіальної виборчої комісії Валентини Королькової.

"Дуже багато людей не можуть витримати такого навантаження тридобової, безсонної роботи. Я вважаю, що з часом повинні всі, хто займається цими питаннями, визначитися, щоб законодавець врахував право людини на сон, на відпочинок, і не ставили членів дільничних виборчих комісій в таку складну ситуацію", — зазначила Королькова.

Вона підкреслила, що зараз ситуація не вплине на підрахунок голосів.

"Ми зараз намагаємося знаходити порозуміння. Процес підрахунку триває", — пояснила вона.

Раніше "Коментарі" писали про те, що на думку експертів, найближчим часом у великих і не дуже містах варто чекати об'єднання влади навколо одного центру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини