Головна Новини Політика вибори Нобелівський лауреат оцінила шанси конкурентів Лукашенка на виборах у Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Нобелівський лауреат оцінила шанси конкурентів Лукашенка на виборах у Білорусі

Автор відомих романів Світлана Алексієвич підтримала протестні настрої в Білорусі напередодні президентських виборів

24 липня 2020, 10:38
Поділіться публікацією:

Білоруська письменниця, лауреат Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич заявила, що підтримає на виборах президента, що відбудуться 9 серпня, Світлану Тихановську, оскільки вона втілює в собі всю опозицію чинному режиму влади. Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

Нобелівський лауреат оцінила шанси конкурентів Лукашенка на виборах у Білорусі

Так, письменниця зазначила, що розгони мітингів, які відбуваються у Мінську та інших великих містах республіки демонструють непідготовленість президента Олександра Лукашенка до нової формації суспільства.

"Лукашенко думав, що це мовчазне суспільство можна обдурити, розповідати йому казки, залякати. Нічого подібного. Виросло нове покоління, люди середніх поколінь пробудилися, це не ті люди, які були 26 років тому, коли Лукашенко почав правити. У цих людей є голос, є своє розуміння речей. Вони знають ціну всьому, що відбувається. Ми повинні показати це на виборах", — зазначила Олексійович.

Стосовно Світлани Тихановської, чий чоловік був заарештований разом з іншими соратниками на протестних акціях, Світлана Алексієвич висловилася з натхненням, оскільки асоціює її з героїнями свого видатного історичного роману "У війни не жіноче обличчя".

"Я б хотіла, щоб вони йшли згуртованою командою. Їх будуть намагатися зламати, посварити. Ні в якому разі цього не можна допустити, їм потрібно йти разом", — підкреслила письменник, маючи на увазі й інших жінок, які увійшли в опозиційний штаб відсторонених від виборів кандидатів Валерія Цепкало і Віктора Бабарико.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через погрози, які неодноразово отримувала кандидат на виборах у Білорусі Світлана Тихановська, вона була змушена вивезти з країни своїх дітей.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини