Головна Новини Політика вибори Медведчук назвав справжню причину скасування виборів в 18 об'єднаних громадах Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук назвав справжню причину скасування виборів в 18 об'єднаних громадах Донбасу

Віктор Медведчук переконаний, що якщо влада не здатна забезпечити безпеку громадян, вона повинна піти у відставку

11 серпня 2020, 14:09 comments1355
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський і його оточення "йдуть на свідоме знищення демократії заради того, щоб залишитися при владі". Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат Віктор Медведчук, коментуючи рішення ЦВК скасувати вибори в 18 об'єднаних територіальних громадах Донецької та Луганської областей.

Медведчук назвав справжню причину скасування виборів в 18 об'єднаних громадах Донбасу

Політик нагадав, що ЦВК скасувала вибори на Донбасі, прикриваючись неможливістю забезпечити безпеку громадян.

"Реальна ж причина полягає в тому, що Зеленський і його оточення розуміють: вони з тріском програли б вибори в цих громадах. Щоб не демонструвати всій країні позамежний рівень розчарування у владі жителів Донецької і Луганської областей, Зеленський і його оточення пішли на безпрецедентний крок — позбавлення громадян України їх невід'ємного конституційного права обирати і бути обраними. Рішенням Центральної виборчої комісії такого права були позбавлені 500 тис. осіб", — вважає Віктор Медведчук.

Парламентарій зазначив, що це рішення відзначили і в Комітеті виборців України, заявивши, що в 2015 році дійсно в деяких населених пунктах, розташованих вздовж лінії розмежування, місцеві вибори не призначалися і не проводилися, підставою для цього була частина п'ята розділу XV Закону України "Про місцеві вибори". Однак цей закон втратив чинність, а Виборчий кодекс України подібної норми, яка передбачає непроведення виборів за мотивами можливої їх небезпеки, не містить.

Медведчук також акцентував увагу на тому, що голова Луганського обласного відділення Комітету виборців України Олексій Свєтіков зазначив: у ЦВК немає законних підстав для непризначення перших виборів місцевих рад.

Крім цього, підкреслив парламентарій, на всіх виборчих дільницях, розташованих на підконтрольній території, в минулому році тричі проводилося голосування: два рази під час виборів президента України і один раз під час виборів народних депутатів. І ніякі "міркування безпеки", підкреслив політик, цьому не заважали. Більш того, висновок Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, зроблений в 2019 році, повністю суперечить її ж висновкам в 2020-му.

"Зеленський і його оточення, яке прийшло до влади в результаті демократичних виборів, сьогодні йдуть на свідоме знищення демократії. І все заради того, щоб залишитися при владі. Особливий цинізм Зеленського і його оточення полягає в тому, що виправданням для незаконного скасування виборів стає відсутність безпеки. Однак влада не в змозі забезпечити безпеку не тільки в Донецькій і Луганській областях, а й у Харкові, де розправляються з інакомислячими, і на Волині, де захоплюють заручників, і в Полтавській області, де відбуваються вибухи гранат, і в Києві, де мінують бізнес-центри і офіси політичних партій", — підкреслив Медведчук.

Народний депутат переконаний, що дане рішення ЦВК відкриває дорогу до скасування місцевих виборів в будь-якій області, районі, місті чи селі.

"У діях керівників Луганської та Донецької обласних військово-цивільних адміністрацій, які ініціювали скасування місцевих виборів як недоцільних, а також в діях членів ЦВК, які проголосували за таке незаконне, антиконституційне рішення, покриваючи цей злочин проти українського народу, мають місце ознаки ряду складів кримінальних злочинів. Всі зазначені особи повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності за обмеження конституційних прав громадян України", — підсумував Віктор Медведчук.

Раніше ми повідомляли, що більшість українців згодна з Медведчуком, що влада перетворила Україну в колонію Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини