Головна Новини Політика вибори Кияни можуть не дати владі скасувати другий тур, вибравши мера вже в першому, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Кияни можуть не дати владі скасувати другий тур, вибравши мера вже в першому, - експерт

На думку експертів, кияни можуть зірвати плани влади, якщо виберуть мера в першому турі

24 жовтня 2020, 17:58
Поділіться публікацією:

Щоб перешкодити плану "Слуг народу" про скасування другого туру виборів в Києві, необхідно вибрати нового мера вже в першому. Про це повідомило KV з посиланням на сторінку політолога Олексія Голобуцького в Facebook.

Кияни можуть не дати владі скасувати другий тур, вибравши мера вже в першому, - експерт

Кияни можуть зірвати наміри влади

"Щоб зірвати план "Б" "слуг" про скасування другого туру в Києві, необхідно проголосувти за мера в першому. Зіткнувшись з негативом навколо проекту постанови Ради про скасування другого туру виборів, "слуги" заявили, що не стануть її підтримувати. А насправді тільки вдали, шо дали задню — постанова досі не відкликана і знаходиться в підвішеному стані на сайті парламенту", — зазначає Голобуцький.

На думку політолога, "Слуги народу" не відмовилися від ідеї скасувати другий тур виборів мера Києва, таким чином "підвісивши" посаду міського голови і призначивши свого голову КМДА, який по факту буде керувати містом.

"План "Б" вони собі залишили, і це не дивно... Ймовірний другий тур виборів залишає простір для маневрів і спекуляцій. І для призначення Верещук главою КМДА в умовах, якщо постанову буде прийнято і Кличко "підвісять", — зазначає Голобуцький.

За словами Олексія Голобуцького, "Слуги народу" неодноразово демонстрували вміння взяти паузу, а потім прийняти непопулярний закон або постанову. Навряд цей раз буде інакше. Хіба що голосування киян зробить другий тур непотрібним.

Як повідомляло видання "Коментарі", Кличко програє мерські вибори в Києві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини