Головна Новини Політика вибори Кличко програє мерські вибори в Києві за версією користувачів "Коментарів"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кличко програє мерські вибори в Києві за версією користувачів "Коментарів"

Користувачі "Коментарів" віддали чинному меру Києва Віталію Кличку лише друге місце

23 жовтня 2020, 13:00 comments2146
Поділіться публікацією:

Портал "Коментарі" і рейтингова платформа RATINGS: Comments.UA підбивають підсумки серії опитувань, в рамках яких ми з'ясували — кому українці прямо зараз готові довірити посади мерів найбільших міст країни. На черзі — Київ, де населення традиційно невдоволено чинною владою.

Кличко програє мерські вибори в Києві за версією користувачів "Коментарів"

Віталій Кличко, Ігор Смешко та Олексій Кучеренко. Коллаж: Д. Романюк/Comments.ua

Погана якість доріг, убитий громадський транспорт, постійна відсутність гарячої води, брудні вулиці... Ці та багато інші злободенні проблеми добре знайомі більшості українців, але далеко не всі знають, в чиїй безпосередній компетенції їх рішення. Тому критиці піддаються всі — від самих дрібних чиновників до прем'єр-міністра і навіть президента.

І ось він — довгоочікуваний момент, коли всі українці отримають шанс вибрати тих самих людей, які будуть нести пряму відповідальність за порядок і комфорт в їхньому місті. Вже 25 жовтня жителі усіх міст країни відправляться до виборчих дільниць і проголосують за людей, яких вони хочуть бачити своїм мером.

А поки "Коментарі" надають свої результати голосування, в якому брали участь журналісти, експерти та, найголовніше, наші улюблені читачі! Поїхали!

Ігор Смешко — мер Києва за версією читачів "Коментарів"

Для наших читачів мерські вибори в столиці стали чи не найпопулярнішими за кількістю голосів. 

Досить впевнену перемогу здобув Ігор Смешко, лідер партії "Сила і Честь", колишній голова Служби безпеки України (2003-2005 рр.) І кандидат в президенти на минулих виборах. Там він, до речі, зайняв лише шосте місце. А ось в нашому опитуванні Смешко отримав досить солідні 35,67%, чого з головою вистачило для перемоги.

Як виявилося, чинного мера в столиці та за її межами люблять і поважають не так сильно. Відомий у минулому український боксер, а нині київський градоначальник Віталій Кличко залишився на другому місці з результатом у 23,23%.

А ось де була справжня боротьба, так це за третю позицію, хоча вона нічого і не вирішує. На третьому місці опинився Олексій Кучеренко, народний депутат України III, V та VI скликань, екс-президент холдингової компанії "АвтоКрАЗ". За нього віддали свій голос 6,92% наших "виборців".

Окремо варто сказати про тих, хто розташувався за ним, тим більше в реальних виборах у них відмінні шанси поліпшити свій результат. Четвертим із показником в 6,25% став український телеведучий Сергій Притула, п'ятим — колишній глава Київської міської адміністрації Олександр Попов (5,14%). На шостому місці людина, яка в останні місяці був, здавалося, на кожному білборді України Андрій Пальчевський, лідер партії "Перемога Пальчевського" (4,69%) і відразу за ним — переможець праймеріз "Слуги народу" Ірина Верещук (4,47%)

Повністю з результатами голосування можна ознайомитися тут.

Спасибі всім, хто брав участь в нашому голосуванні. І стежмо, як пройдуть вибори насправді. А потім звіримося і дізнаємося, чи збігаються смаки читачів "Коментарів" із загальними настроями жителів столиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини