Головна Новини Політика вибори Дострокові вибори президента: у Зеленського оцінили ймовірність
commentss НОВИНИ Всі новини

Дострокові вибори президента: у Зеленського оцінили ймовірність

Виборчим кодексом забороняється президенту України, чиї повноваження припинилися достроково, бути кандидатом в глави держави на наступних виборах

18 жовтня 2021, 11:08
Поділіться публікацією:

У планах у правлячої команди поки що немає проведення дострокових виборів глави держави. Про це виданню "РБК-Україна" розповів інформований співрозмовник в Офісі президента.

Дострокові вибори президента: у Зеленського оцінили ймовірність

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

Журналісти нагадують, що чергові вибори президента України повинні проводитися 31 березня 2024 року, після виборів до Верховної Ради. Проте наголошується, що в політичних реаліях вигідніше провести вибори парламенту після президентських, на хвилі успіху того, хто здобув перемогу.

"Дострокові вибори потрібні, коли є якась криза, яку можна вирішити тільки таким шляхом. Зараз таких криз немає, дострокові президентські вибори просто недоцільні", — пояснив виданню співрозмовник.

Крім того, журналісти зазначили, що Виборчим кодексом забороняється президенту України, чиї повноваження припинилися достроково, бути кандидатом в глави держави на наступних виборах.

"Якщо ми почнемо цю норму змінювати, то абсолютно кожен здогадається, що ми задумали", — повідомило джерело у владних колах.

Раніше видання "Коментарі" писало, що український лідер Володимир Зеленський підтвердив, що піде на другий президентський термін, якщо не встигне виконати всі передвиборні обіцянки за перший. Експерти для порталу "Коментарі" оцінили аргумент президента країни і ймовірність другого терміну. Також фахівці розповіли, чи ризикне гарант піти на дострокові вибори, поки його рейтинг дозволяє зробити подібний крок. Так, аналітик, кандидат політичних наук Олеся Яхно вважає, що розмови навколо другої каденції Зеленського, залишаються тільки розмовами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини