Головна Новини Політика вибори Чому в Україні зараз не може бути дострокових виборів президента — Разумков
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в Україні зараз не може бути дострокових виборів президента — Разумков

Закон забороняє президенту, який оголосив дострокові вибори, балотуватися на другий термін

25 червня 2021, 11:44
Поділіться публікацією:

Необхідності у достроковому переобранні глави держави в Україні зараз немає. Принаймні, такої думки дотримується глава Верховної Ради Дмитро Разумков, про що він заявив під час великої прес-конференції в п'ятницю, 25 червня. Інформацію передає "Цензор.Нет".

Чому в Україні зараз не може бути дострокових виборів президента — Разумков

Дмитро Разумков про дострокові вибори президента. Фото із відкритих джерел

За словами Разумкова, Володимиру Зеленському зараз ні до чого призначати вибори президента раніше визначеного терміну. До того ж чинний президент, котрий оголошує про проведення нового етапу волевиявлення народу, не має можливості знову включитися в передвиборну гонку — закон забороняє подібні дії.

Дмитро Разумков запевняє, що на нинішньому етапі свого президентства у Зеленського немає підстав залишати свій пост — ще залишилося дуже багато задумок, які були обіцяні народу, але поки не втілені в життя. На думку політика, зараз глава держави налаштований на подальшу роботу, адже у нього залишилася ще половина президентського терміну.

Ніякої логіки в дочасних виборах Разумков не бачить. Однак, як нагадав політик, в законі передбачено кілька причин, за якими вони можуть пройти. До такого важливого кроку в країні можуть прийти через відставку, імпічмент, смерть чинного президента або неможливість виконувати ним свої обов'язки через погіршення стану здоров'я.

На думку Дмитра Разумкова, жоден із цих варіантів зараз не є актуальним для України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Зеленський думає про ймовірне балотування на ще один президентський термін. Більше інформації — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, хто очолив інформаційну службу президента України й офіційно став його прес-секретарем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини