Головна Новини Політика вибори Чи будуть президентські вибори у 2024 році: що говорять народні депутати
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть президентські вибори у 2024 році: що говорять народні депутати

За яких умов можуть відбутись президентські вибори в Україні у 2024 році.

6 листопада 2023, 10:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На початку листопада очільник МЗС Дмитро Кулеба розповів, що президент України зважує усі "за" та "проти" щодо президентських виборів під час війни у 2024 році. Портал "Коментарі" зібрав думки народних депутатів щодо можливості проведення виборів президента.

Чи будуть президентські вибори у 2024 році: що говорять народні депутати

Чи будуть президентські вибори у 2024 році. Фото з відкритих джерел

Народний депутат від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко заявив, що Зеленський погодився на проведення виборів.

"За моєю інформацією, Володимир Зеленський прийняв рішення провести президентські вибори в наступному році. Він дав доручення Офісу президента готуватись до виборів, які планують провести 31 березня 2024 року", — зазначив Гончаренко.

За словами Гончаренка Офіс президента збирається пояснити таке рішення вимогами Заходу, однак народний депутат стверджує, що західні партнери не ставили жодних умов щодо виборів.

Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк вважає, що питання виборів закрите, адже в бюджеті не закладені витрати на цей процес. За словами Железняка у бюджет ЦВК у 2019 році становив 4 млрд гривень.

"Все, інтрига знята: видатки на вибори в наступному році НЕ передбачені", — пише Железняк у власному Telegram-каналі.

Народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Пасічний заявив, що президентські та парламентські вибори неможливо провести під час воєнного стану.

"Конституційно ми не можемо проводити вибори, треба змінювати Конституцію, аби їх провести в воєнний час. Єдиний вихід провести вибори — скасувати воєнний стан", — наголосив народний депутат.

Нагадаємо, що президентські вибори в Україні мали відбутись у березні 2024 року, однак в умовах воєнного стану цей процес призупинено.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Арестович опублікував свою передвиборчу програму у якій готовий не відвойовувати окуповані території.

Також "Коментарі" писали, чи реально провести вибори під час війни: про що говорить думка українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини