Головна Новини Політика внутрішня політика Зустріч Зеленського з головами фракцій та силовиками: Арахамія розповів, коли в Україні введуть воєнний стан
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч Зеленського з головами фракцій та силовиками: Арахамія розповів, коли в Україні введуть воєнний стан

Йшлося про запровадження надзвичайного стану у деяких областях України

22 лютого 2022, 21:50
Поділіться публікацією:

22 лютого відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського з головами фракцій та силових відомств. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, про що говорили на цій зустрічі. За його словами, введення надзвичайного стану поки не буде. Про це нардеп повідомив після завершення зустрічі, повідомляє портал "Коментарі".

Зустріч Зеленського з головами фракцій та силовиками: Арахамія розповів, коли в Україні введуть воєнний стан

Давид Арахамія (фото з відкритих джерел)

"На цій зустрічі було багато інформації, яку я не можу розповсюджувати. Але можу сказати про те, що ми домовилися, що парламент буде зараз працювати в оборонній коаліції. Тобто, ми домовилися, що всі політичні суперечки відкладаються зараз тимчасово в сторону.  Немає опонентів, всі разом працюють над тими речами, які треба зараз приймати. В першу чергу, це буде завтра, зміни до оборонного бюджету, зміни до правил закупівлі всім силовим структурам. Також ми заслухали безпекову ситуацію, були різні ідеї щодо запровадження воєнного стану, від них поки що відмовилися. Впроваджувати воєнний стан не будуть до тих пір, поки не розпочнеться військова агресія. Але питання надзвичайного стану чи особового стану в прикордонних територіях обговорили більш детально. І можливо, на такі рішення підуть в залежності від того, як буде розвиватися зараз ситуація. Потім ми працювали над законопроєктами, багато часу витратили на обговорення. Я думаю, цей та наступний тижні зробимо пленарні для того, щоб всі були на місці. Домовилися, зробити штаб в парламенті по обороні. Президент закликав приймати усі закони, які будуть допомагати нашій армії посилюватися. Це не тільки гроші — це про територіальну оборону, про озброєння, законопроєкт про зброю, щоб люди могли самостійно купувати зброю і потім записуватися до територіальної оборони. Проговорили гарну ініціативу, щоб через "Дію" можна було записатися до територіальної оборони. Бо зараз багато хто відмовляється записуватися, дивлячись на великий список документів",- заявив політик.

Також він повідомив, що  завтра Ради буде приймати санкції про депутатів РФ.

"Завтра ми вранці будемо голосувати за накладення санкцій на Російську Думу. Стосовно більше 400 депутатів, які приймали це рішення, по визнанню цих територій",- підсумував Давид Арахамія. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Зеленський прокоментував можливість введення воєнного стану в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини