Головна Новини Політика внутрішня політика Зміцнення президентської вертикалі влади розходиться з інтересами українського народу - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Зміцнення президентської вертикалі влади розходиться з інтересами українського народу - Медведчук

Голова Політради партії ОПЗЖ прокоментував заяву Олексія Данилова

2 листопада 2021, 15:40
Поділіться публікацією:
















Голова Політради партії "Опозиційна платформа – За Життя" Віктор Медведчук вважає, що секретар РНБО Олексій Данилов спробував вислужитися, заявив про необхідність змінити форму правління в Україні з парламентсько-президентською на "жорстку президентську республіку". Таку думку висловив народний депутат України на брифінгу після засідання Печерського районного суду міста Києва, який призначив йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Зміцнення президентської вертикалі влади розходиться з інтересами українського народу - Медведчук

Віктор Медведчук. Фото з відкритих джерел

"Дуже складно коментувати цю людину. Думаю, він (Данілов. – Ред.) навряд чи розуміє, про що говорить, і взагалі не розуміє, що йдеться. Це я інтелігентно висловився", – сказав Медведчук, відповідаючи на запитання журналіста.

За словами Віктора Медведчука, подібні заяви абсурдні після того, як Україна, у минулому президентсько-парламентська республіка, внаслідок реформи набула парламентсько-президентської форми правління. А мала б і зовсім стати парламентською республікою.

"Парламентська форма правління є найефективнішою з погляду можливостей державного устрою, процесів демократизації та побудови правової держави, а також з урахуванням геополітичного становища України та ментальності українського народу", – упевнений опозиційний політик.

За словами Віктора Медведчука, у цьому випадку висновки Олексія Данилова про необхідність зміцнити президентську вертикаль влади є чимось іншим, як бажанням вислужитися. Причому це зовсім розходиться з інтересами України та українського народу.

"Де тут інтереси українського народу, інтереси української держави? Як фахівець я можу сказати – ніде", – сказав Медведчук.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що голова Політради партії ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ Віктор Медведчук заявив , що кримінальна справа проти нього за звинуваченням у держзраді є політично мотивованою.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що народний депутат від ОПЗЖ Василь Німченко заявив , що після усунення Медведчука від обміну полоненими цей процес повністю заморожений.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини