Головна Новини Політика внутрішня політика ЗМІ: зв'язки з Порошенком можуть перешкодити Юрію Гусєву стати міністром оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: зв'язки з Порошенком можуть перешкодити Юрію Гусєву стати міністром оборони

Банкову турбує кілька факторів

3 вересня 2021, 16:23
Поділіться публікацією:

Офіс президента України зволікає з висуненням глави Укроборонпрому Юрія Гусєва на пост міністра оборони у зв'язку з корупційним шлейфом і зв'язками з п'ятим президентом Петром Порошенко. Про це повідомляє видання УНІАН.

ЗМІ: зв'язки з Порошенком можуть перешкодити Юрію Гусєву стати міністром оборони

Юрій Гусєв. Фото з відкритих джерел.

Про майбутню відставку чинного міністра оборони Андрія Тарана ЗМІ пишуть кілька місяців. У числі найбільш вірогідних претендентів на його посаду називають Юрія Гусєва.

Як передає УНІАН, Банкову турбує кілька факторів.   В першу чергу — корупційні звинувачення на адресу Гусєва під час його перебування на посаді заступника міністра оборони.

Гусєв працював заступником міністра у 2014-2016 роках. В оборонному відомстві він курував, в тому числі державні закупівлі. Йому ставили переплату 180 млн грн за закупівлю палива для армії. У 2015 році головна військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом неефективного використання коштів на житло для військовослужбовців: Міноборони купило замість 2 тисяч квартир всього 75, витративши на них 1,14 млрд грн. Також повідомлялося про махінації під час закупівлі взуття: тендери вигравала одна і та ж фірма, оскільки малюнок саме її підошви прописали в техумови. Збиток для держав міг скласти 70 млн грн.

Тоді уникнути кримінальної відповідальності Гусєву допоміг особисто п'ятий президент, який нібито велів військовій прокуратурі закрити кримінальну справу, — пише УНІАН.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що відповідно до інсайдерської інформації, свою посаду, швидше за все, втратить керівник Міністерства оборони Андрій Таран. Новим главою оборонного відомства може стати Юрій Гусєв. Детально про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини