Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленського переконали йти на дострокові - тепер лише стоїть питання знайти заміну Разумкову, - політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленського переконали йти на дострокові - тепер лише стоїть питання знайти заміну Разумкову, - політолог

На Банковій все ближче до рішення піти на дострокові вибори президента

20 вересня 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Котрий день поспіль в мережі обговорюють публічну сварку між Разумковим і Арахамією в ефірі "Свободи слова" на ТРК "Україна". Так ось, згідно інсайдерської інформації від оточення президента — на Банковій остаточно переконали президента Зеленського найближчі півроку йти на дострокові президентські вибори, а за ними відразу провести дострокові парламентські. Як передає портал "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише політолог і політичний оглядач Віктор Таран.

Зеленського переконали йти на дострокові - тепер лише стоїть питання знайти заміну Разумкову, - політолог

Володимир Зеленський и Дмитро Разумков Фото з відкритих джерел

Політолог зазначає, до такого рішення нібито прийшли, тому що на думку політтехнологів ОП підтримка Зеленського ризикує найближчим часом почати стрімке піке зі зміщенням вниз, різке падіння гарантовано і через якихось два роки переобратися шостому президенту буде вкрай проблематично. Але для дострокових президентських виборів потрібно виконати два пункти: внести зміни в законодавство, яке дозволить Зеленському в разі його добровільної відставки балотуватися і друга умова — мати свого лояльного спікера ВР.

Віктор Таран зазначає, питання з підконтрольним ОП головою Верховної Ради стоїть особливо гостро, тому що за Конституцією під час відсутності в країні президента саме спікер отримує все кермо влади в країні. І, якщо спікер не буде лояльним до президента, можуть бути неприємні нюанси. Наприклад, спікер може відстрочити проведення виборів або раптом проти Зеленського порушать кримінальні справи.

"Погодьтеся, там є за що порушувати кримінальні справи. Можуть бути й інші сценарії, які залишать Зеленського за бортом виборчих перегонів. Тому вирішили терміново прибрати Разумкова ", — резюмував політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Арахамія розставив крапки над "і" в питанні відставки Разумкова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

20 вересня 2021, 13:42

Пауки в банке. Крысы в бочке. Людоеды в яме. Кто бы ни пришел к власти в этой несчастной стране, все превращаются в указанных персонажей.


Новини