Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський заявив про відновлення наукового флоту України: скільки суден закуплять
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський заявив про відновлення наукового флоту України: скільки суден закуплять

Президент доручив міністру освіти та науки Сергію Шкарлету розробити таку програму на найближчі 5-10 років

29 жовтня 2021, 19:05
Поділіться публікацією:

Очільник нашої країни озвучив наміри в термін за 5-10 років відновити  власну науково-дослідну флотилію. Це своє  важливе рішення  Володимир Зеленський оприлюднив під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбувається  в Одесі. Про це інформує УНІАН.

 Зеленський заявив про відновлення наукового флоту України: скільки суден закуплять

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

За словами президента, зараз наша держава приступила до відновлення своєї наукової флотилії. Саме з цієї причини це поважне зібрання відбувається  в цьому  місті, на морському вокзалі. Зараз вітчизняні дослідники, українська станція "Академік Вернадський"  отримають від держави криголам "Джеймс Кларк Росс". Поки він так називається, але він куплений Україною.

Наша країна  "повертається в Світовий океан", який дає можливість вивчати його ресурси, а також  на рівних заявити про себе в глобальних світових дослідженнях.

 Саме тут реєструється найбільше відкриттів в часи нашого сьогодення. Щоб зайняти там гідну нішу, країна повинна будувати свої  судна і купляти їх, тому що поки вони в нас не будуються,- зазначив український очільник.

Президент поставив завдання міністру освіти і науки Сергію Шкарлету щодо створення програми відновлення національної наукової флотилії на ц  ближчі 5-10 років.

 Президент ставить серйозне завдання -36 наукових кораблів, з них 12- це океанські криголами. В 1991 році  скільки кораблів було в складі наукової флотилії. Коли він став керманичем країни – їх лишилось аж нуль. За три десятиліття  в нашій країні було втрачено наукову флотилію.

Володимир Зеленський  запропонував учасникам регіональної еліти країни долучитись  до створення цієї важливої програми. І резюмував, що всі наміри будуть втілені в життя.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Зеленський закликав українців включити мозок та вакцинуватися.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

николай

31 жовтня 2021, 10:25

Украина=криголамна держава !!

николай

31 жовтня 2021, 10:23

Забаганка ничем не подкреплена Кто это решил Где серьезные обоснования А ктобудет плавать на этом старом корыте и т.д.


Новини