Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський відреагував на визнання "ЛДНР" Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відреагував на визнання "ЛДНР" Росією

Зеленський також додав, що визнання "ЛДНР" Росією може означати односторонній вихід Росії з Мінських домовленостей та ігнорування рішень у рамках "Нормандії"

22 лютого 2022, 02:12 comments1110
Поділіться публікацією:

Визнання Росією "ЛДНР" є підривом мирних зусиль і руйнує переговорні процеси. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

Зеленський відреагував на визнання "ЛДНР" Росією

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)


При цьому він наголосив, що Україна кваліфікує дії РФ як порушення суверенітету та територіальної цілісності держави, що вся відповідальність за наслідки про визнання "ЛДНР" покладається на Росію.


Зеленський також додав, що визнання "ЛДНР" Росією може означати односторонній вихід Росії із Мінських домовленостей та ігнорування рішень у рамках "Нормандії".


"Це підриває мирні зусилля та руйнує переговорні формати", – заявив він.


Президент наголосив, що своїми рішеннями Росія легалізує свої війська, які фактично перебували в окупованих районах Донбасу з 2014 року.


Нагадаємо, у понеділок, 21 лютого, російський президент Володимир Путін визнав "незалежність" і "суверенність" так званих "ДНР" і "ЛНР". Зробив це наприкінці свого звернення, під час якого зробив багато різких випадів на адресу України та Заходу. Експерти, опитані "Коментарями", проаналізували наслідки цього рішення господаря Кремля. Війна за незалежність України справді розпочалася сьогодні. Політичний експерт дипломат Вадим Трюхан вважає, що визнанням "ЛДНР" Путін дав шанс. Усім.


"Перше. Україні – стати сильною, єдиною та суб'єктною. На кону – існування української держави, свобода та життя кожного громадянина. Друге. Заходу – нарешті позбавитися рожевих окулярів і виступити єдиним фронтом проти фюрера сучасності, яким себе продемонстрував світові Путін. Третє. Народу Росії, який або зрозуміє, що їхній цар веде їх на заклання, або буде приречений на маргіналізацію", — пояснює експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини