Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський скликає нове засідання РНБО: які рішення будуть прийматися
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський скликає нове засідання РНБО: які рішення будуть прийматися

На черговому засіданні РНБО розглянуть нові санкції і питання оборонної промисловості

20 серпня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський в п'ятницю, 20 серпня, скликає нове засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО). За результатами засідання о 17:30 відбудеться пресбрифінг, інформує Офіс президента України.

Зеленський скликає нове засідання РНБО: які рішення будуть прийматися

Засідання РНБО. Фото: Офіс президента України

Хто буде вести брифінг, в ОПУ не повідомили, чи хоча традиційно на запитання преси після кожного засідання відповідає секретар РНБО Олексій Данилов. Трансляцію брифінгу онлайн будуть вести на сторінці ОПУ в Facebook.

За інформацією видання "Obozrevatel", яке дає її з посиланням на власні поінформовані джерела, на цьому засіданні розглянуть питання персональних санкцій проти іноземних громадян — видання припускає, що проти росіян — і питання щодо оборонної промисловості. Які конкретні рішення будуть прийматися по "оборонці" — поки що не відомо.

При цьому питання про зняття мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА розглядатися не буде. Сам Кличко написав у своєму Telegram, що його запросили на засідання РНБО — за два з половиною години до його початку — але приїхати він не може, оскільки вже відправився в робочу поїздку в інтересах Асоціації міст України і зараз перебуває на Чернігівщині.

І нарешті, на засіданні РНБО розглянуть питання, пов'язані з поширенням дельта-штаму коронавірусу в Україні.

Нагадаємо, що за результатами минулого засідання РНБО Кабміну доручили заборонити в Україні рекламу лікарських препаратів. Детальніше — в публікації порталу "Коментарі". Крім того, Зеленський схвалив медичну реформу в Україні.

На попередніх засіданнях РНБО підсумком ставали санкції проти громадян України та Росії. Щоб уникнути судів, влада вирішила законодавчо заборонити оскарження рішень РНБО в судовому порядку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини