Головна Новини Політика рада В Україні можуть заборонити оскаржувати рішення РНБО: навіщо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть заборонити оскаржувати рішення РНБО: навіщо

Політолог Валерій Клочок прокоментував новий законопроєкт

23 червня 2021, 20:59
Поділіться публікацією:

В Україні можуть заборонити оскаржувати рішення або санкції РНБО у судах. Відповідний проєкт закону вже зареєстрований у Верховній Раді України. Про це свідчать дані з сайту Ради.

В Україні можуть заборонити оскаржувати рішення РНБО: навіщо

Оскарження рішень РНБО у суді (фото з відкритих джерел)

Документ під №5667 внесли на розгляд до парламенту нардепи від "Слуги народу". На офіційному ресурсі парламенту повідомляється, що фінальний етап проходження законопроєкту – опрацювання його в профільному Комітеті з питань національної безпеки, оборони і розвідки.

Документ передбачає чимало законодавчих ініціатив, в тому числі й те, що оскарження рішень, прийнятих в РНБО, не спиняє застосування передбачених ними санкцій.

Політичний експерт Валерій Клочок назвав нову законодавчу ініціативу "бажанням ручного управління". Він порівняв її з тим, як у 2005 році Петро Порошенко, обіймаючи посаду секретаря РНБО, домігся, щоб з ним погоджували кандидатури на посади міністрів у Кабміні Тимошенко. Тоді, за словами політолога, все закінчилося відставкою Порошенка і Тимошенко. Про це він написав у Facebook.

"В Раді зареєстрували законопроєкт № 5667, яким депутати хочуть заборонити судам зупиняти санкції відповідно до ухвалених на РНБО рішень. Я навіть не знаю, як це назвати, але бажання ручного управління практично усіма процесами в президента очевидне і відкрите", — заявив політолог.

Нагадаємо, сайт "Коментарі" повідомляв про те, що РНБО ввела санкції проти українського олігарха. Секретар РНБО Олексій Данілов на підсумковій пресконференції заявив, що проти Фірташа були введені санкції за його участь у титановому бізнесі та постачанні сировини в РФ, що було відстежено українською розвідкою.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини