Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський присвоїв звання Герой України 12 воїнам
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський присвоїв звання Герой України 12 воїнам

Звання "Герой України" з врученням ордена "Золота Зірка" удостоєно шістьох людей

1 березня 2022, 02:03
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав укази про присвоєння Герою України 12 військовослужбовцям, які захищали і продовжували захищати нашу країну від російських окупантів.

Зеленський присвоїв звання Герой України 12 воїнам

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

Про це він повідомив у вечірньому брифінгу за підсумками п'ятої доби війни. Високе звання з орденом "Золота Зірка" присвоєно посмертно шістьом захисникам:

Підполковник Вагоровський Едуард Миколайович (посмертно). Загинув, виводячи нашу авіацію з-під ракетного удару. Дав можливість іншим піднятися у повітря. Майору Коломійцю Дмитру Валерійовичу (посмертно). Рятував побратимів, відвернув він вогонь ворожої авіації і був збитий літаком ворога. Підполковник Матуляк Геннадій Васильович (посмертно). Біла Церква. Знищив скупчення техніки ворога. Лейтенанту Молчану Віталію Анатолійовичу (посмертно). У протиповітряному бою знищив два літальні апарати ворога. Полковнику Оксанченку Олександру Яковичу (посмертно). Загинув у повітряному бою, відволікаючи він ворожу авіацію. Старшому лейтенантові Радіону В'ячеславу Денисовичу (посмертно). Завдяки його мужнім діям повний склад літаків бригади піднявся у повітря у Василькові, і це врятувало наших від ракетного удару.


Звання "Герой України" з врученням ордена "Золота Зірка" удостоєно:

Старшому лейтенантові Герусу Андрію Андрійовичу. Над містом Кропивницький збив ворожий Іл-76, чим не допустив висадку російського десанту із озброєнням.

Бригадного генерала Красильникова Дмитра Сергійовича, командира оперативно-тактичного угруповання "Північ". Дві доби відбивався від безперервного штурму, врятував людей та техніку. І не пустив ворога до Харкова з Луганської області.
Підполковнику Круглову Андрію Миколайовичу. Вивело підрозділ ЗРК "Бук" з-під ударів ворога та особисто знищило два російські вертольоти та один літак.

Полковник Мостовий Олександр Володимирович. Під Васильковом збив російський Іл-76, а також два вертольоти Мі-24, чим не допустив висадку десанту із озброєнням.
Генерал-лейтенанту Содолю Юрію Івановичу. У боях за Волноваху врятував наших хлопців від оточення, організував успішний контрнаступ. Вивів людей з-під удару ворога. Дуже ефективно захищає Маріуполь.
Полковнику медичної служби Хорошуну Едуарду Миколайовичу. Особисто організував оборону військово-медичного центру в оточенні та проводив евакуацію поранених.


Нагадаємо, уряд Хорватії допоможе нашій країні та надасть нашій армії піхотну зброю та засоби захисту, ними можна укомплектувати чотири бригади. Загальна вартість цього озброєння коштує понад 16 мільйонів євро. За словами міністра оборони Хорватії, який оприлюднив цю новину після закінчення засідання, де представники уряду обговорювали військову допомогу нашій країні, це гвинтівки та кулемети зазначених калібрів, які просила надати Україна.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини