Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський підписав закон про послаблення тиску на бізнес — як це вплине на підприємства
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав закон про послаблення тиску на бізнес — як це вплине на підприємства

Закон буде регулювати діяльність органів місцевого самоврядування щодо суб'єктів господарювання

26 березня 2021, 19:05
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №1320-IX, який послаблює надмірний тиск на суб'єкти господарювання. Інформацію про це оприлюднила прес-служба Офісу президента.

Зеленський підписав закон про послаблення тиску на бізнес — як це вплине на підприємства

Бізнес в Україні: Зеленський підписав закон про послаблення тиску на бізнес. Колаж: "Коментарі"/Дмитро Романюк

Документ регулює діяльність органів місцевого самоврядування. Місцева влада зможе здійснювати контроль за дотриманням законодавства про працю, а також ініціювати перевірки на тому чи іншому підприємстві.

Як новий закон вплине на бізнес, суб'єкти господарювання? Чи є негативна сторона закону? Спеціально для сайту "Коментарі" нововведення прокоментував політолог, співзасновник консалтингової компанії Good Politics Максим Джигун.

За словами експерта, це правильна ініціатива, особливо в ракурсі реформи децентралізації, яка значно розширює повноваження органів місцевого самоврядування. У тому числі в питаннях нагляду за дотриманням трудового законодавства місцевим бізнесом.

"Логічний хід ще й з тієї точки зору, що саме місцева влада краще орієнтується, як ведеться бізнес на місцях. Вони більше володіють ситуацією, більше розуміють, де можливі порушення, як їм запобігти. Так що в цьому сенсі законопроект — необхідний і своєчасний", — говорить експерт.

Але, за словами Максима Джигуна є інша сторона медалі. А саме, що законом можуть користуватися корупційно пов'язані окремі бізнесмени та органи місцевого самоврядування.

"Адже на місцях, знову ж таки, легше домовитися, ніж з органами центральної влади. І в разі, якщо будуть досягнуті такі домовленості на різних умовах, фактично ми отримаємо ситуацію, коли порушення не фіксуються. Так що потрібен запобіжник від таких дій", — вважає Максим Джигун.

Також сайт "Коментарі" раніше писав, що нарада Зеленського з Вірастюком напередодні виборів завершилося скандалом. У чому причина, читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини