Головна Новини Політика внутрішня політика Збори "слуг" в Трускавці: які питання на ній можуть підняти
commentss НОВИНИ Всі новини

Збори "слуг" в Трускавці: які питання на ній можуть підняти

Фракція "Слуга народу" збереться на велику нараду за участю Президента України Володимира Зеленського

23 вересня 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

Фракція "Слуга народу", імовірно в кінці вересня, збереться на велику нараду за участю президента Володимира Зеленського. Не виключено, що в одній з областей на заході України. Навіщо проводять цю зустріч? Які питання на ній можуть підняти? на ці питання намагалися відповісти експерти для видання "Комментрії-Україна"

Збори "слуг" в Трускавці: які питання на ній можуть підняти

Слуга народу - фото з відкритих джерел


Політтехнолог, фахівець з антикризовим кампаніям Денис Богуш міркує таким чином: "У" зеленої "команді накопичилася величезна кількість конфліктів і факапов, які хочуть розрулити. Починаючи з ситуації зі спікером Дмитром Разумковим, все більш явно входять у конфлікт з Офісом президента (бо збирають голоси за відставку), закінчуючи тим, що глава ОП Андрій Єрмак в рази посилив свої позиції, що теж подобається не всім. Він має величезний вплив на владу, на партію. І тут є про що поговорити. Плюс — на носі довибори в Раду в Херсонській та Черкаській областях ".


Головна проблема, на думку експерта, те, що ніхто не може комунікувати із Зеленським без відома. Єрмака.


"Єрмак так зробив, що ні міністри, ні якісь депутати із Зеленським не спілкуються безпосередньо. Тому "слугам" важливо просто побачити його вживу, висловити безпосередньо якісь хвилюючі їх речі, — пояснює Денис Богуш. — До того ж підтягнутися люди з регіонів. Щоб відчути, що вони "команда". Тому що в деяких регіонах команди, які робила перший тур Зеленського, помінялися до другого. Під парламентські вибори була третя команда, під місцеві — четверта. У підсумку на місцях немає чітко вираженої команди, партії. Тому що ці "нові обличчя" ніколи не знали, як робити партійне будівництво. Немає у них відповідного досвіду. І, схоже, не з'явилося за цей час. Тому постійно пробуксовують то тут, то там. Тому і величезні кадрові проблеми. Адже будь-яка якісна адміністративна робота передбачає кар'єрний ріст, зв'язку, досвід. А коли на пост губернатора або міністра ставлять людини без досвіду — маємо, що маємо ... "


Всі ці питання, на думку політтехнолога, і будуть намагатися "повирішувати" під час цього збору.


Керівник Фундації "Вища школа професійної політики" Олег Вострих звертає увагу, що дисципліна у фракції "слуг" останнім часом починає все більше давати збої.


"Під важливі голосування все частіше необхідний струс і втручання президента. А тут ще й спікер парламенту з його обережністю і не повною лояльністю до ОП. Назріла серйозний струс для монобільшості, — упевнений Олег Вострих. — Скоріш за все, на цій зустрічі будуть озвучені плани зі зміни уряду, донесені прізвища претендентів. Обговорять питання з Разумковим і керованістю Радою. Можливо, буде розмова про перевибори президента раніше терміну ".


І це, підкреслює експерт, зручна для влади ситуація, щоб донести однопартійцям свою позицію і мобілізувати їх на майбутню кампанію.


"Адже не всі" слуги "зможуть пройти в наступну каденцію Верховної Ради. І місце під куполом необхідно заслужити. Спілкування обіцяє бути цікавим і насиченим ", — резюмує експерт.


Нагадаємо, Володимир Зеленський, виступаючи на Генасамблеї ООН, заявив, що було б непогано, якби одна з делегацій залишалася в залі під час його виступу, а також виступи лідерів інших країн, а не покидала його в знак демаршу, коли чула слова про територіальну цілісність України. Краще б вона покинула територію України. Таким чином глава української держави тонко натякнув на Росію, при цьому не згадуючи назву країни




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини