Головна Новини Політика внутрішня політика Затяжне піке: у листопаді рейтинг Зеленського знову поповз униз
commentss НОВИНИ Всі новини

Затяжне піке: у листопаді рейтинг Зеленського знову поповз униз

Володимир Зеленський у листопаді знову втратив підтримку серед українців

12 листопада 2021, 15:16
Поділіться публікацією:

Результати соціологічного опитування Інституту соціології громадянського суспільства показали падіння рейтингу глави української держави Володимира Зеленського та влади загалом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише сайт каналу "Перший діловий телеканал".

Затяжне піке: у листопаді рейтинг Зеленського знову поповз униз

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

За результатами соціологічного опитування, проведеного Інститутом соціології громадянського суспільства на замовлення американської компанії West Market Industrial LLC, якби вибори президента України проходили найближчої неділі, більшість опитаних віддали б свої голоси за чинного президента Володимира Зеленського – 17,8%. Також у четвірці лідерів – Петро Порошенко (16,7%), Юлія Тимошенко (11,4%) та Юрій Бойко (9,8%). На п'яте місце вийшов відомий телеведучий та блогер доктор Комаровський (Євген Комаровський), кандидатуру якого було обрано для перевірки гіпотези про те, що на пост президента можуть реально претендувати й особи, які не ведуть активну політичну діяльність.

Опитування було проведено 8-10 листопада 2021 року. Всього було опитано 3,002 респонденти віком від 18 років у всіх областях України, крім територій Донецької та Луганської областей, що тимчасово не контролюються, та Криму. Похибка не перевищила 2,4%. Опитування проводилося шляхом телефонного дзвінка за верифікованою базою номерів (метод CATI).

У питанні про можливі результати голосування на виборах до Верховної Ради України було отримано такі результати: "Слуга народу" – 21,3%, "Опозиційна платформа – За життя" – 18,8%, "Європейська солідарність" – 17,6%, "ВО "Батьківщина" – 11,2%, "Сила та честь" – 5,0%. Інші партії не долають п'ятивідсотковий бар'єр.

Окремий блок питань був присвячений динаміці (жовтень-листопад) ставлення респондентів до журналістського розслідування Pandora Papers та можливої причетності Володимира Зеленського та його оточення до створення мережі з офшорних компаній, які могли брати участь у тіньових операціях з мінімізації податків та відмивання грошей.

На запитання "Чи знаєте ви про такі факти, зафіксовані в цих документах", були отримані наступні відповіді респондентів:

Кількість опитаних, які знають про те, що "Президент України Володимир Зеленський причетний до створення мережі з мінімум 10 офшорних компаній, через які український держбюджет недоотримав значні податкові відрахування від діяльності "Кварталу 95" та інших компаній" зросла з 65, 2% до 71,3%.

42,8% респондентів знають про те, що "До створення офшорних компаній причетні особи з найближчого оточення Зеленського, які сьогодні обіймають високі посади у структурі української влади. Зокрема, йдеться про голову СБУ Івана Баканова та першого помічника президента Сергія Шефіра". 57,2% відповіли це питання негативно.

Частка респондентів, які знають про те, що "Використовуючи офшорні компанії, найближче оточення Зеленського набувало квартир у центрі Лондона. Зокрема, Сергій Шефір – дві квартири за 2,28 мільйона та 3,5 мільйона доларів відповідно, Андрій Яковлєв – квартиру за 2,3 мільйона доларів" зросла з 40,7% до 45,6%.

66,1% опитаних знають, що "Офшорні компанії, створені за участю Володимира Зеленського, можуть бути причетні до виведення 41 мільйона доларів з "Приватбанку". У жовтні про це знали 62,1% респондентів.

Переважна більшість опитаних (85,2%) заявила про те, що причетність вищих посадових осіб до офшорів є неприпустимою. Не погодились із таким твердженням 9,3%.

64,5% опитаних також заявили, що вони вірять розслідуванню на основі Pandora Papers. Протилежну думку висловили 17,4% респондентів.

Також 64,8% опитаних заявили, що збираються "уважно стежити" за розвитком ситуації навколо офшорних компаній, т.к. ця новина для них "важлива та цікава". Протилежну думку висловили 15,2% опитаних.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Зеленський очолює антирейтинг електоральних уподобань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Игорь

12 листопада 2021, 16:03

Если я правильно помню, у Порошенко антирейтинг 70%. Так кто ВОЗГЛАВЛЯЕТ?

Володимир

12 листопада 2021, 15:36

Головне не наявність офшорів а те що зловредний гном на стадіоні заявив що в нього немає офшорів значить брехати почав ще не будучи президентом

каюк

12 листопада 2021, 15:26

ПРИДУРКУ

Юрий

12 листопада 2021, 15:23

Не могу смотреть на эту рожу


Новини