Головна Новини Політика внутрішня політика Закон про деолігархізацію піддаватиметься значному тиску, - міністр
commentss НОВИНИ Всі новини

Закон про деолігархізацію піддаватиметься значному тиску, - міністр

Олігархи за будь що нівелюватимуть прийнятий законопроект

24 вересня 2021, 10:22
Поділіться публікацією:

Прийняття закону про деолігархізацію у другому читанні все ще неозначає, що він може втілитись в життя. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр юстиції Денис Малюська. 

Закон про деолігархізацію піддаватиметься значному тиску, - міністр

Денис Малюська, фото з відкритих джерел

Міністр каже, що олігархи чинять сильний тиск аби їх вплив залишався таким же великим. Хоча закон прийнятий у цілком прийнятному вигляді.

"Далі буде непросто. Очікую, що  підписання та публікацію тексту точно будуть намагатися затягнути та блокувати. Будь-які висновки Венеційської комісії (навіть цілком позитивні) будуть використовувати задля того щоб поставити під сумнів конституційність закону. Закон оскаржать до Конституційного Суду України.  Законопроект і його імплементацію будуть атакувати за допомогою медіа. Групи кращих юристів країни з приватного сектору будуть придумувати схеми як вивести олігархів з-під дії закону. Усі рішення про визнання особи олігархом будуть оскаржені до Верховного Суду та ЄСПЛ", — говорить Денис Малюська.

Завдання олігархічних груп, за словами Малюськи, це як мінімум затягнути все до наступних парламентських виборів. Як максимум, це зробити закон недіючим і відбити у політиків бажання повторити його прийняття. Але міністр юстиції прогнозує, що ці спроби будуть невдалими. Олігархам міністр пропонує позбутися однієї або кількох ознак "олігарха". Це означає, що треба продати або розподілити монопольний бізнес, відійти від політики чи продати своє медіа. На це все у олігархів є півроку. Також міністр спрогнозував, що буде, якщо вони цього не зроблять.

"Контакти таких олігархів з чиновниками стануть прозорими – чиновники будуть зобов’язані про них повідомляти. Олігархи не зможуть фінансувати політичну діяльність. Олігархи не зможуть приймати участь у великій приватизації і, найважливіше, олігархи стануть олігархами цілком офіційно, що стане важливою пересторогою для їх контрагентів по бізнесу", — резюмував Денис Малюська.

Також Малюська додав, що цей законопроект і є антимонопольним законодавством, яке бореться з надмірною концентрацією. І закон змусить олігархів дотримуватись цивіліззованих правил поведінки. 

Раніше портал "Коментарі" аналізував, як можуть розвиватися події після прийняття законопроекту про деолігархізацію. На думку політичного експерта, директора Communication group Володимира Манька, в гру навколо деолігархізації активно вступив спікер Ради — Дмитро Разумков.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини